Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Kuver Hazırlama (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/61627-kuver-hazirlama.html)

Jaqen 22.10.2013 11:29

Kuver Hazırlama
 
Kuver Hazırlama

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Misafirlerin yemekte kullanacağı servis araç ve gereçleri, masaya belli
bir sistem dahilinde konur. Peçete, tabak, bardak vb. araçlar rast gele
masaya getirilip serpiştirilemez. Bardağı ekmek tabağının yerine, ekmek
tabağını yemek tabağının yerine koymak, misafirin yemek yemesini ve
garsonun servis yapmasını zorlaştırır. Çatal ve bıçağın yeteri kadar
aralıklı konulmaması halinde yemek tabağı, masada ait olduğu
yere sığmayacaktır veya ait olduğu yeri bulmayacaktır. Bu ve
benzeri sakıncaları ortadan kaldırmak için kuverdeki araçları bir sıra dâhilinde
ve belli kurallara uyarak masaya yerleştirmek gerekir.


1. SERVİS TABAĞI VE PEÇETE
2. BÜYÜK ÇATAL
3. BÜYÜK BIÇAK
4. BALIK ÇATALI
5. BALIK BIÇAĞI
6. ÇORBA KAŞIĞI
7. DESSERT (Tatlı) ÇATALI
8. DESSERT (Tatlı) BIÇAĞI
9. ŞARAP VE SU BARDAKLARI
10. MENAJ VE KÜL TABLASI
11. DESSERT KAŞIK ÇATAL VE BIÇAĞI (MEYVE VE TATLI İÇİN)
12. EKMEK TABAĞI VE TEREYAĞI BIÇAĞI


(I) Önce molton ve masa örtüsü masaya örtülür. Örtünün düzgün örtülmesi
çok önemlidir. Çatal, bıçak, bardak vb. takımlar örtü üzerinde ütü
çizgilerine göre yerleştirilir. Örtü düzgün örtülmezse, takımlarda düzgün
olarak masaya yerleştirilemez.


(II) Her kuver için 65–80 cm. yer ayrılır. Bu yerin tam ortasına servis
tabağı yerleştirilir. Tabağın amblemi üste gelmeli, kenarı da masa kenarından
bir parmak eni kadar içeride olmalıdır. Tabağın masa kenarından
taşması görüntüyü bozar ve kazalara sebep olur.


Servis tabağı kullanılmayacaksa, onun yerine peçete konulmalıdır.
Peçetenin üzerindeki amblemin düz olmasına dikkat edilmelidir.


(III) Servis tabağı veya peçetenin sağına bıçaklar ve çorba kaşığı, soluna
da çatallar yerleştirilir. Çatal, bıçak takımlarının sapları masa kenarına
dik olmalıdır. Bunlar da servis tabağı gibi masa kenarından 1 parmak eni
kadar içeride olmalıdır.


(IV) Kuverde birden fazla çatal, bıçak, kaşık takımı varsa; önce servis
tabağına yakın takımlar masaya konur. Sırasıyla diğer takımlar dışa
doğru yerleştirilir. Böylece çorba kaşığı ya da ilk yemeğin takımı en dışa
gelir.


(V) Bazı özel durumlar dışında bıçaklar ve çorba kaşığı servis tabağının
sağına, çatallar ise soluna konur. Bıçakların ağzı (keskin tarafı) servis
tabağına dönük olur. Çatallar ve kaşıklar Fransız usulü servis
yapan restoranlarda kapalı olarak konabilir.


Sağdaki bütün bıçaklar ve kaşığın sapları aynı çizgi üzerinde bulunur.
Soldaki çatallardan ise ikinci çatal diğerlerinden iki parmak daha ileri
konur. Böylece ağız kısmı geniş olan çatalların fazla yer kaplamaları
önlenmiş olur.


(VI) Tatlı ve meyve takımları servis tabağının bir parmak eni kadar
ilerisine konur. Çatal, bıçak konacaksa bıçak içte, sapı sağda ve keskin
tarafı tabağa konacak şekilde olmalıdır. Çatal da buna paralel olarak dışa
konur ve sapı sola dönük olur.


Çatal, kaşık konacaksa çatal içe, kaşık dışa konur. Kaşığın sapı sağa,
çatalınki ise sola dönük olur.


Saat: 02:22

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.