Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Kuver Nedir?

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kuver Nedir? konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.10.2013, 11:35   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kuver Nedir?

Kuver Nedir?



Düzgün bir Masa Düzeni, Bugün yoğun bir toplumda ,kayıp ve unutulmuş
bir sanat gibi görünüyor. Güzel bir Masa Düzeni ile Müşterilerinize ya
da evinizdeki ziyaretçilere harika bir ilk izlenim yapabilirsiniz. Her yemek
için farklı tip düzenleme ve biraz değiştirilmiş bir düzen gerektirir. İş ortakları
ile resmi bir akşam yemeği, verandada rahat bir kahvaltı, gibi farklı
durumları içeren yemeklerde her durum için çok farklı bir sofra takımı, yemek
ve cam takımlar gerekecektir.


Güzel bir masa düzeni, konuklarınızı etkileyecektir. Masa düzeni aynı
zamanda oda,Yemek menüsü ve dekorasyonuyla uyumlu olmalıdır.
Bazen düzgün bir şekilde yerleştirilmiş ve düzenlenmiş bir tablo, o
ortamı, alanında en iyi ve en otantik yemek yerlerinden biri olarak
ünlenmesine yardımcı olabilir.


Kuver kelimesi binlerce yıl önce ortaya çıkmış bir kelimedir. Yemek bıçağı,
Tunç Devri’nde ismi bilinmeyen bir kişi tarafından icat edildi. Çatalın icadı
ile devrin asilzadeleri artık yemek yemek için uzun kola ihtiyaç
kalmadığını beyan ederek daima kuver kullanarak yemek yemeye
başladılar. Zamanın meşhur firmaları altın ve gümüş çatal, kaşık, bıçak
çeşitleri yapmakla, zamanın meşhur asilzadeleri de en iyi sofra takımlarına
sahip olmak için birbirleriyle yarış ettiler. Bu durum her gün biraz daha
tekamül ederek ve sadeleşerek günümüze kadar geldi. Tekâmül süresi
devam etmektedir.


Restoran servise hazırlanırken (restoranda mise en place, mizeen
plas yapılırken) önce genel temizlik yapılır. Restoran süpürülür, silinir,toz
alınır, ardından masa ve sandalyeler uygun şekilde yerlerine yerleştirilir.
Bir taraftan da ofislerde servis malzemeleri yıkanıp silinir ve servantlara,
raflara yerleştirilir. Diğer taraftan da misafir masasında yemek için bir
takım hazırlıklar yapılır. Yemeğin zamanına ve cinsine göre bazı servis
araçları masalara yerleştirilir. Bunlar misafirin ya mutlaka kullanacağı ya
da kullanma ihtimali fazla olan malzemelerdir. Mesela; masa örtüsü,
peçete, kahvaltıda fincan, misafirlerin mutlaka kullanacağı araçlardır.
Çatal, bıçak, kaşık, menaj gibi takımlar da büyük bir ihtimalle
kullanacağı takımlardır. Her misafir peçeteyi mutlaka kullanacaktır. Oysa
çorba içmeyen bir misafir çorba kaşığını, balık isteyen bir misafir ise
yemek, çatal ve bıçağını kullanmayacaktır. Yemeğin tuzu ve biberini
normal bulan bir misafir de tuz ve bibere gerek duymaz.


Yukarıda bahsedilen servis araçlarının servis saatinden önce
hazırlanması servisi çabuk ve kolay hale getirir. Bu yüzden her
restoranda servisten önce misafir masalarında hazırlık yapılır. Yani
misafirin kullanacağı veya kullanma ihtimali olan takımlar masalara
yerleştirilir. İşte yemek yenecek masaya, yemekte kullanılacak
malzemelerin dizilmiş şekline “kuver” adı verilir.


Bu tanımlamaya göre kuver şunlardan meydana gelir :


(I) Moltan ve masa örtüsü,


(II) Peçete,


(III) Çeşitli Tabaklar,


(IV) Çatal, kaşık, bıçak gibi takımlar


(V) Çeşitli bardaklar,


VI) Menaj.


Restoranlarda masada görmeye alıştığımız kül tablası, çiçek, şamdan
gibi malzemelerin kuver kapsamında olmadığı anlaşılmaktadır. Çünkü
bu malzemeler misafirin yemek yemesi için gerekli olan malzemeler değil,
masayı güzel göstermek için kullanılan malzemelerdir. Kül tablası ise
genellikle yemekten sonra kullanılacak bir malzemedir. Gerektiği zaman
masaya konabilir.


Kül tablası konusunda ana kural böyle olmakla beraber günümüzde kül
tablası da kuver hazırlanırken masaya konmaktadır. Kül tablası yemek için
şart değildir ama, misafirlerin sigara yaktıkları anda kül tablası getirme
imkanı olmayabilir. Garson bir masaya servis yaparken veya sipariş
alırken başka bir masadaki misafirler yemeklerini bitirip sigara yakabilirler.
Bu durumda kül tablasının eksikliği hissedilecektir. Garsonun işini bırakıp
kül tablası aramaya gitmesi de bahis konusu olamayacağına göre, kül
tablasını kuver hazırlanırken masaya koymak gerekmektedir.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 08:39