|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Limonlu Karides konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
25.10.2013, 16:50 | #1 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Limonlu Karides Limonlu Karides Malzemeler 2 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides (veya dondurulmuş karides) 1 adet limon suyu 1 çay bardağı sızma zeytinyağı Sos için 2 dilim bayat ekmek (tercihen kepek ya da çavdar ekmeği) Yarım su bardağı eski kaşar peyniri rendesi veya parmesan peyniri Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Hazırlanışı Öncelikle yaklaşık 20-30 cm çaplarında fırına dayanıklı bir kap bulun. Ya da herhangi orta boy fırın kabı da olabilir. Sosu hazırlamak için derin bir tabağın içine, robotta iyice çekilip, neredeyse un gibi tanelenmiş ekmekleri ekleyin. Üzerine rende kaşar ya da parmesan peynirimizi, tuz ve kırmızı pul biberi, karabiberini ilave edip, maydanozlarla beraber hepsini karıştırın. Fırın kabınızın içine zeytinyağından yaklaşık 2-3 damla kadar damlatıp karidesleri üzerine yayın. Limon suyunu da karideslerin üzerinde gezdirin. Hazırladığınız sosu kaşıkla karideslerin üzerine serpiştirip, kalan zeytin yağını da en üste gezdirin, fırına verin. Yaklaşık 175 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında en fazla 7-8 dakika kadar pişirin, sıcak sıcak servise sunun. Afiyet olsun… |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |