Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Empanada (ispanyol böreği)

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Empanada (ispanyol böreği) konusu , Empanada (ispanyol böreği) Gurme: Hispanatolia . Funda YÜCE GOMEZ Empanada, içi çeşitli malzemelerle (peynir, ıspanak, kıyma, ton balığı, jambon, deniz mahsülleri sığır eti veya tavuk eti) doldurularak yapılan bir tür ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.12.2013, 21:09   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Empanada (ispanyol böreği)



Empanada (ispanyol böreği)

Gurme: Hispanatolia . Funda YÜCE GOMEZ

Empanada, içi çeşitli malzemelerle (peynir, ıspanak, kıyma, ton balığı, jambon, deniz mahsülleri sığır eti veya tavuk eti) doldurularak yapılan bir tür börektir. Anavatanı İspanya olmakla birlikte, Portekiz ve Latin Amerika ülkelerinde de bilinir ve değişik çesitlerde yapılarak sıkça tüketilir.

Empanada´nın kökeni Camino de Santiago hacıları tarafından bahsi edildikleri 10. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar geriye takip edilebilir. En eski belgelerden biri, bir empanada tasvrini içeren Santiago de Compostela Katedrali'nin 12. yüzyıla ait Pórtico de la Gloria 'sının bir kabartmasıdır. Bir diğeri ise hemen yanında bulunan Palacio de Gelmírez 'de görülür.

İlk olarak İspanya´nın Galicia bölgesinde yapılmaya başlanan ve bugün bütün ülke çapında ünlü olan empanadayı birçok pastane ve fırında bulmak mümkündür.

İspanyol empanadası, yarıçapı yaklaşık 30 cm olan daire şeklinde ya da tüm tepsiyi kaplayacak şekilde yapılır.Galicia'da empanadanın daha küçük, yarımay şeklinde versiyonları da bulunur ki bunlar orada ¨Empanadillas¨ olarak adlandırılır.

Mayalı yada normal hamurla yapılan empanadada, temel dolgu malzemesi olarak, paprika biber, domates ve soğan kullanılır ve istenilen iç ilave edilir.İspanya'da ton balıklı empanadaya daha çok rastlanır.

Ton balıklı Empanada - Hamur için malzemeler
280 gr. un
125 gr. soğuk, tuzsuz tereyağı küp küp doğranmış
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1/3 bardak soğuk su
1 yemek kaşığı sirke

Tarif

1.Unu, tuzu ve yağı yoğurma kabı içerisinde parmak uçlarınızla sıkıştırarak yoğurun.

2.Küçük bir kasenin içinde yumurtayı, suyu ve sirkeyi çatalla çırpın. Unlu karışımın üzerine dökün ve bütün malzemeyi iyice karıştırın.

3.Tezgahın üstünü hafifçe unlayın. Hamuru tezgaha koyun ve toparlanana kadar yoğurun.
Hamuru naylon poşet içine koyarak buzdolabında 1 saat bekletin.

4.Bu hamuru kullanabileceğiniz gibi hazır satılan milföy hamurlarıylada empanadayı deneyebilirsiniz.

İç harcı için malzemeler

1 büyük soğan
1 yumurta( beyazı içine sarısı böreğin üzerine sürülecek)
5 çorba kaşığı tomates salçası
2 adet kırmızı tatlı biber
2 kutu ton balığı konservesi
Tuz, karabiber

Soğanı, küp küp keserek bir kaseye koyuyoruz ve içine 1 yumurtanın beyazını ve 5 çorba kaşığı tomates salçasını ekliyoruz. 2 adet kırmızı tatlı biberi de iri iri keserek ilave ediyoruz. Son olarak 2 büyük kutu ton balığı konservesinide yağlarını süzerek ekledikten sonra damak zevkinize göre tuz ve karabiber serpip fazla ezmeden karıştırıyoruz.

Daha önceden hazırlamış olduğumuz empanada hamurunu kullanacaksak eşit olarak 12 parcaya ayırıp tek tek açarak kullanıyoruz.

Rulo yada normal milföy hamuru kullanacaksak hamurları elimizle yumuşatarak, birbirine ekleyip hafif un ve merdane yardımı ile açıyoruz.

Yağlanmış bir borcama veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine açtığımız hamurları serip, içine hazırladığımız tonbalıklı harcı (yada neyli seviyorsanız) yayarak koyuyoruz. Diğer milföy hamurlarınıda (toplam 16 olabilir )birbirine ekleyip açıyoruz ve böreğin üzerine koyup kenarlarını kapatıyoruz.

Artan milföyleri şeritler halinde keserek böreğin üstünü süsleyebilirsiniz.Yumuşayan hamur çektikçe uzuyor ve istediğiniz boya geliyor.Ayırdığımız yumurta sarısını zeytinyağı ile karıştırıp böreğin üzerine sürün...

150-160 derece fırında 40-50 dakika pişirin…

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 04:17