Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Evde Doğal Tereyağı Nasıl Yapılır?

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Evde Doğal Tereyağı Nasıl Yapılır? konusu , Evde Doğal Tereyağı Nasıl Yapılır? Evde Doğal Tereyağı Nasıl Yapılır?,ev yapımı tereyağı,doğal tereyağı yapımı,ayrandan tereyağı yapımı,ayrandan tereyağı nasıl yapılır?,halis tereyağı,halis tereyağı nasıl yapılır?,,evde tereyağı,doğal tereyağı,doğal tereyağı nasıl yapılır,evde tereyağı yapımı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.01.2014, 11:34   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Evde Doğal Tereyağı Nasıl Yapılır?



Evde Doğal Tereyağı Nasıl Yapılır?


Evde Doğal Tereyağı Nasıl Yapılır?,ev yapımı tereyağı,doğal tereyağı yapımı,ayrandan tereyağı yapımı,ayrandan tereyağı nasıl yapılır?,halis tereyağı,halis tereyağı nasıl yapılır?,,evde tereyağı,doğal tereyağı,doğal tereyağı nasıl yapılır,evde tereyağı yapımı tarifi, evde tereyağı nasıl yapılır, evde tereyağı yapımı,köy tereyağı nasıl yapılır,trabzon tereyağı nasıl yapılır,evde tereyağı video,evde tereyağı resimli anlatım,tereyağı,tereyağının faydaları,teremyağ,evde tereyağını kendin yap



Öncelikle yaptığımız ev yoğurdundan koyu kıvamlı çok sulu olmayan bir ayran yapalım.

Bu arada buzluğa su koyalım.Buzlu çok soğuk bir su gerekli tereyağı yapım işlemi sırasında..

Ayranı yaptığımız çalkalamak için bol yeri olan bir şişe kavanoz vs olabilir.Resimde örneği var..
Daha sonra ayranımızı önce iyice kavazonuzumuzda çalkalıyoruz. Bir ileri geri çalkaladıktan sonra bu sefer sadece aşağı yone vurarak çalkalıyoruz. Ara sıra dinlenebiliriz.
Aralıklarla yaklaşık 30 dk kadar dinlenerek çalkaladıktan sonra Üzerine çıkan kaymağı kopuk kopuk olan kısmı alıyoruz.

Bir kaseye koyuyoruz.Arzu ederseniz çalkalamaya devam edin.Yine biraz kaymak çıkacaktır.

Buzluktaki buzlu çok soğuk olan suyu bir kabın içine alınız.Arzu ederseniz bir kaç parçada buz parçaları atınız içine su çok soğuk olmalı.

Aldığımız kaymağı suyun içine atınız.Tereyağımızı bu suda yıkayın.Zaten yağ lar donup toparlanacaktır.Ayranını kaymağın iyice bu soğuk su desteğiyle yıkayın.Toplanan yağları elinizle toparlaryın.iyice sıkın.Ayranını iyice yıkadığınız tereyağına buzlu su gezdirin.Ve doğal tereyağınız hazır.Arzu ederseniz çok az tuz ekleyebilirsiniz ama ben tuzsuz olanını tercih ediyorum.Nasıl olsa çok az miktarda çıktığı için hemen tüketiliyor kızarmış ekmekler eşliğinde )

2 Litre ayrandan ortalama 1 tepeleme yemek kaşığı Tereyağı çıkıyor ama değer inanın bu lezzete )

Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun


videosu ;




__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
Anastasia, Asi Ruh, Jade, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 14:21