Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları konusu , Havuç ve Kabak Tarator MALZEME 2 adet büyük havuç 2 adet kabak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez 1 diş sarımsak Tuz Üzeri İçin ...


Like Tree2Beğeni

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.02.2014, 23:17   #21 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları



Havuç ve Kabak Tarator



MALZEME

2 adet büyük havuç

2 adet kabak

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

1 diş sarımsak

Tuz

Üzeri İçin :

Kuru nane

Pul Biber

YAPILIŞI

Havuç ve kabak ayıklanır, rendelenir. Bir tavaya zeytinyağı dökülerek yumuşayana kadar kavrulur. Pişen sebzeler soğuması için bırakılır ( Sıcakken yoğurt karıştırmak yoğurdu keser o yüzden mutlaka soğutulmalıdır). Ayrı bir kaba yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuz konularak karıştırılır. Yoğurtlu karışım havuç ve kabaklara eklenerek karıştırılır. Servis tabağına konularak üzeri nane ve biberle süslenir.

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 23:18   #22 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Rokalı haydari malzemeleri


2 kırmızıbiber
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
2 diş sarımsak
Yarım demet roka
Tuz
Pul biber
Dereotu

Rokalı haydari hazırlanışı
Rokalı haydari:
Bu özel mezeyi yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Yoğurt ve rendelenmiş beyaz peyniri bir kasede karıştırın. Sarımsakları rendeleyerek ekleyin.

Rokayı yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra ince doğrayın ve yoğurda karıştırın. Tuz ekleyin.

Biberleri ortadan ikiye kesin ve yoğurt karışımını içlerine doldurun. Üzerlerine ince kıyılmış dereotu ve pul biber serpiştirip servis yapın.


alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 23:19   #23 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Enginar Salatası Tarifi



Malzemeler:

- 4 enginar
- 2 közlenmiş kırmızı biber
- 4 taze soğan veya yarım kuru soğan
- 1 domates
- Bol bol taze nane, maydanoz, dereotu

Enginarları haşlamak için:
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Yarım limon suyu
- 2 kaşık zeytinyağı

Salata sosu:
- Zeytinyağı
- Limon

Hardal, limon ve zeytinyağını karıştırıp, üzerine kaynar su ekleyin. Çanak enginarları, hafif diri kalacak şekilde bu su içinde haşlayın. Enginarlar soğurken, közlenmiş kırmızı biberleri ve taze soğanları ufak ufak doğrayın. Yeşillikleri de ince ince doğrayın. Salataya küp küp doğradığınız enginarları ve domatesi de ekleyip, sosuyla birlikte harmanlayıp ikram edin.

Not: Kırmızı biberleri kendiniz közleyip koymanızı tavsiye ederim. Ama eğer hazır kavanozda satılanları kullanacaksanız, yıkayıp kurulayıp ekleyebilirsiniz.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 23:19   #24 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Zeytinyağlı elma dolması



eytinyağlı elma dolması malzemeleri
4 ekşi elma
3 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
2.5 kahve fincanı sıcak su
4-5 dal maydanoz
4-5 dal nane
1 çay kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
Zeytinyağlı elma dolması hazırlanışı
Zeytinyağlı elma dolması: Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp dolmalık fıstık ve soğanı kavurun. Pirinci bol suda yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğana ekleyin. Kuş üzümü ve 1.5 kahve fincanı su ilave edip sürekli karıştırarak pirinçler diri kalacak şekilde 8-10 pişirin.

Nane ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın, iç pilava ekleyin. Tozşeker, tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın ve içlerini biraz oyun. Hazırladığınız iç pilavı elmalara doldurun.

Hazırladığınız elma dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin, 1 kahve fincanı sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.


alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 23:20   #25 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Patatesli Pazı Sarması (yalancı suşi)



Malzemeler:
4 orta boy haşlanmış patates
1/2 kg pazı yaprağı
4 diş sarımsak
Yarım bardak zeytinyağı
1 limon suyu
4-5 adet Közlenmiş kırmızı biber
Tuz

Yapılışı: sarmısak iyice ezilir, zeytinyağı ve 1 limonun suyu ile karıştırılır, haşlanmış patatesler iyice ezilir, sarmısak- zeytinyağı-limonsuyu karışımının yarısı patatese eklenip iyice karıştırılır, pazı yaprakları kaynar suya batırılıp çıkarılır, ortadaki büyük damar kesilerek çıkarılır.

Diğer küçük damarlar bıçağın sapı ile ezilir, pazı yaprağı açılarak serilir,patates püresinden 1 kaşık konur düzeltilir, üzerine şerit şeklinde kesilmiş közlenmiş biber konur, sarılır.

2 cm eninde olacak şekilde kesilerek yan çevrilip servis kabına dizilir, malzemeler bitene kadar işleme devam edilir, en son ayırmış olduğumuz sarmısak sosu üzerine gezdirilir.

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 23:21   #26 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Cevizli tarator



Cevizli tarator malzemeleri
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
3 dilim ekmek
6 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı karabiber
Yarım yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım limonun suyu
Tuz

Cevizli tarator hazırlanışı
Cevizli tarator:
Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Cevizleri mutfak robotunda iri çekin. Ekmek içini mutfak robotunda çekip su ile nemlendirerek suyunu süzdürün.

Sarımsakları ince kıyın. Salça, ekmek içi, ceviz ve sarımsağı bir kapta karıştırın.

Baharatlar, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına alıp servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Cevizli taratoru biber salçası ile hazırlayabilir, cam kavanozda ve buzdolabında 15 gün saklayabilirsiniz.



alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 23:22   #27 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Antakya’nın Çökelek Salatası




Malzemeler:
1 çorba kasesi taze çökelek
1 baş orta boy kuru soğan
1 büyük domates
½ demet maydanoz
½ demet taze nane
2 adet yeşil biber (tatlı veya acı size kalmış)
1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
2 adet yeşil taze soğan (isteğe bağlı)
Kırmızı toz/pul biber, karabiber, kimyon, tuz (miktarlar ağız tadınıza göre)
½ çay bardağı sızma zeytinyağı (miktar isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılabilinir)

Yapılışı:
Domateslerin kabukları soyulup küçük küpler halinde doğranacak, soğan, yeşil biber, maydanoz, nane, taze soğan ince doğranılacak. Tüm malzeme baharatlarda katılarak ezmeden karıştırılacak. Servis tabağına yayıp üzerine sızma zeytinyağı gezdirilecek, tadını alması için bir ½ saat kadar beklemenizi öneririz.


alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 23:29   #28 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Nohut kroket


Nohut kroket malzemeleri
2 su bardağı nohut
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta
Yarım su bardağı et suyu
2 kahve fincanı galeta unu
Kızartma için sıvıyağ
Tuz, karabiber

Nohut kroket hazırlanışı
Nohut kroket: Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin. 1 kahve fincanı un, tuz, karabiber, 1 yumurta, kaşar peyniri ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Eğer et suyu az gelirse biraz su ekleyebilirsiniz. Kalan yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın.

Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp oval köfte şekli verin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 23:30   #29 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki


MALZEME

500 gr Barbunya

1 ad soğan

1 ad havuç

4 dis sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı silme şeker

7-8 dal maydanoz

YAPILIŞI

Barbunya derin bir tencereye konur ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek 5 dakika haşlanır. (Amaç kara suyunu atmak) Daha sonra soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine halka halka doğranmış havuç, soyulup ikiye bölünmüş sarımsaklar ve salça ilave edilerek 1 dakika daha kavrulur. Tüm malzemeler karışınca barbunya tuz, şeker ve barbunyanın üzerini geçecek kadar su eklenerek, normal tencerede 25-30 dakika, düdüklü tencerede 18 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine bolca maydanoz serpilir ve limon sıkılarak servis yapılır.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 23:31   #30 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Piyaz



Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye (ispir fasulyesi & şeker fasulye)
1 adet orta boy soğan (piyazlık doğranmış)
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Sos için
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
Yarım limonun suyu
Tuz
İsteğe göre 3-4 yemek kaşığı tahin (ben koymuyorum)
Üzeri için:
Sumak ya da kırmızı pul biber
İsteğe göre 2-3 adet haşlanmış yumurta
Yapılışı:
Fasulyeleri akşamdan haşlayacağınız tencereye alın ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su koyarak kenara alın.
Sabah şişen fasulyelerin suyunu süzün tekrar sudan geçirin ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su, tuz ve şekerini ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Soğanları ince uzun piyazlık şeklinde doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın.
Fasulyeleri süzün ve salata kasesine alın. Önce soğanı sonra domatesleri ekleyin.
Son olarak sosunu dökerek servis yapın. (Kullanacaksanız haşlanmış yumurtalarıda bu aşamada ekleyin.)

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 5
Exodus, Jade, Narsinha, Pineapple, Toprak
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 04:21