Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye'nin en ünlü mezeleri Yapılan araştırmalar sonucunda Türk mutfağının en ünlü mezeleri belirlendi. Dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan Türk mutfağını araştıran Türkiye Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Toraman, ünlü mezeleri belirledi.İşte eşsiz mezelerimiz... Baharatlı zeytin salatası Cevizli kısır Antep salatası Avukma Babagannuş Çiğ köfte Rokalı patates mücver Mısır mücver Soğan kesesinde piyaz Fasulye mücver Isırgan otu Kabak kayığı Cevizli biber Muammara Nar ekşili acılı ezme salatası Zeytin piyazı Patlıcan ile yaprak sarma Baharat soslu mısırlı antre Deniz börülcesi Kereviz salatası Humus Ebegümeci Çerkez tavuğu Karidesli pazı dolma Mantarlı bohça Yeşil mercimekli lahana sarması Ispanak tarator Şakşuka Zeytinli patates salatası Kestaneli lahana sarması Kabak ile havuç tarator Rokalı haydari Enginar salatası Zeytin yağlı elma dolması Patatesli pazı sarma Cevizli tarator Çökelek salatası Nohut kroket Barbunya pilaki Piyaz Alıntı |
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Resimlisini açtım ben bu konunun :kiskis: |
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Alıntı:
resimli ve anlatımlı |
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Baharat soslu mısırlı antre [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Baharat soslu mısırlı antre malzemeleri 2 pırasa 250 gr konserve mısır 1 yumurta 1 yumurta akı Yarım su bardağı süt 4 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı toz maya 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı galeta unu Tuz, biber Sos için: Yarım su bardağı tavuk suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı hardal 1 çorba kaşığı limon suyu Yarım çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı karışık baharat (kekik, nane, adaçayı, fesleğen, biberiye ve kıyılmış maydanoz) Baharat soslu mısırlı antre hazırlanışı Baharat soslu mısırlı antre: Sos için gereken malzemeleri bir kavanoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun. Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika sote edin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta, yumurta akı, süt, un, maya, mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın. Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin. Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün. Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin. Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin. Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin. Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın. Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Hazırladığınız kavanozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın. Afiyet olsun. alıntı |
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Tamam o zaman bende öyle düşünmüştüm Ama buna ekle sen |
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Zeytin Piyazı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzeme 250 gr. kırılmış tatlandırılımış yeşil zeytin. 3 adet taze soğan 3 adet taze sarımsak 1 demet maydanoz 1/2 bardak ceviz içi Nar ekşisi Zeytinyağı, tuz, karabiber Tarifi Tüm malzemeler doğranır. Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılıp servis yapılır. |
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Nar Ekşili Acili Ezme Salata [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 3-4 domates 2 soğan Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı sumak 1 tutam kimyon Yarım limon suyu 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kırmızı pulbiber Tarif Domates ve soğanı soyup bıçakla kıyın. Maydanozu incecik doğrayın. Domates, soğan, maydanoz, nar ekşisi, sumak, 1 tutam kimyon, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kırmızı pulbiberi derin bir kâsede çatalla ezerek karıştırın. Servis tabağına alıp servis yapın. |
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Cevizli Biber [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler: • 6 adet kuru baş biber • 1 çay bardağı ceviz içi • 1 küçük kuru soğan • 1 dilim kuru ekmek • 1 çay kaşığı kimyon • Tuz • Zeytinyağı Yapılışı: Biberler bir tabağa alınır. Üzerlerine kaynar su dökülüp 2 saat bekletilir. Yumuşayan biberler, eldiven giyilip damarlarından ayıklanır. İşi hızlandırmak amacıyla, ayıklanan biberler blender yardımıyla ezilir. Küçük doğranmıış soğan havanda kimyonla beraber dövülür. Ceviz içi ve ıslatılmış ekmek içi katılarak dövmeye devam edilir. Daha sonra biberler de ilave edilerek tüm malzeme kıvamlı bir hal alıncaya kadar dövülür. Yeterince tuz katılır. Küçük bir servis tabağına yayılır ve üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilir. |
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Muammara [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MUAMMARA 250 gr beyaz peynir 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 2 tepeleme dolu çorba kaşığı domates salçası 2 tepeleme dolu çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı dolusu kekik 1 çorba kaşığı dolusu nane 1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı YAPILIŞI: 1-) Derin bir kasede beyaz peyniri çatalla ezin. 2-) İçine domates saliçası + biber salçası + kekik + nane + pulbiber +yağ’ı koyup, çatalla iyice karıştırın. 3-) En son iri dövülmüş cevizi ekleyin. Kapaklı bir kaseye alıp, buzdolabına koyun. 4-) Sabah kahvaltısında ya da ekmek üstü seçeneklerde ev halkına sunun. |
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları Mısır Mücveri [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler • 2 adet yumurta • 1 su bardağı tane mısır • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı • 3 dal taze soğan • 1 çay kaşığı kabartma tozu • 1 çay bardağı un • Tuz • Pulbiber • ¼ demet dereotu Kızartmak İçin • Ayçiçek yağı Yapılışı 1. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. 2. Taze soğanları ve dereotunu ince kıyın, un, kabartma tozu, mısır, pulbiberle birlikte yumurtaların üzerine ekleyip karıştırın. 3. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın ve mısırlı karışımdan bir yemek kaşığı kadar alıp altın rengi alana kadar kızartın. 4. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. 5. Sevdiğiniz salatalar eşliğinde servis edin. |
Saat: 11:25 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.