Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yüz Estetiği (https://www.forumaski.com/yuz-estetigi/)
-   -   Gözleriniz Yaşlı Bakmasın (https://www.forumaski.com/yuz-estetigi/37541-gozleriniz-yasli-bakmasin.html)

Jaqen 17.06.2013 17:38

Gözleriniz Yaşlı Bakmasın
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Gözler sadece kalbin aynası değil aynı zamanda yaşın da aynasıdır. Neden mi? Çünkü yaşla birlikte göz çevresi de yavaş yavaş değişmeye ve zamanın etkilerini ele vermeye başlıyor.


Göz çevresinde genellikle belirli bir yaştan sonra ortaya çıkan göz kapaklarındaki sarkma ve kaşların aşağıya doğru düşmesiyle birlikte kişinin bakışı dahi değişebiliyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin“Göz altındaki çukurlaşma ve göz torbalanması da yaşa bağlı olarak oluşabiliyor. Ancak bazen bu sorunlar genç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor. Genellikle yapısal olan bu sorunlar uykusuzluk ve bilgisayar başında geçirilen zamanla artabiliyor” diyor. Torbalanma göz etrafındaki kasların gevşemesi ve kas liflerinin aralarından fıtıklaşmasıyla oluşuyor.


Göz torbalanmasının çözümü var
Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin “Göz çevresi estetiği göz altı ve üst kapak estetiği torbaların alınması ve göz kapaklarının şeklinin ve dış uç konturunun yukarıya çekilmesi şeklinde birkaç değişik varyasyon şeklinde sıralanabiliyor. Bunun içinde en sık göz torbalanması operasyonu yapıyoruz. Bu operasyonbir tek kadınlarda değil erkeklerde de sıklıkla yapılan bir operasyon. Lokal anestezi altında yapılabiliyor. Gerekirse sedasyon veya genel anestezi tercih edilebiliyor. Genellikle gözün üst ve alt tarafı birlikte yapılıyor” diyor. Operasyon süresi yapılacak işleme göre yaklaşık 2-3 saat sürüyor. Dikişler 3-4 gün içinde alınıyor. Göz altındaki izler çok görünmüyor ama üst taraftaki izler göz kıvrımlarında kalıyor ve bir süre sonra belirsizleşiyor. Bu süre 2 ile 8 hafta arasında değişiyor.


Badem gözlü olabilirsiniz
Göz kapağının dışına yapılan ufak bir müdahale ile gözler badem gözlü olarak şekillendirilebiliyor. Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin “Üst gözkapaklarının alınmasıyla birlikte göz kenarını da açıp gözlerin daha iri ve şekilli görünmesi sağlanıyor. Göz kenarını yukarı doğru şekillendirmek gözlerin daha çekici görünmesini sağlıyor. Bazen göz etrafıyla birlikte şakaklar ve orta yüz estetiği birlikte yapılabiliyor. Özellikle orta yaş üstü hastalarda yüzde sarkma ya da gevşeklik oluşuyor. Böyle durumlarda kirpik hizasından bu işlem de yapılabiliyor” diyor.


ÇUKURLAR İÇİN DOLGU
Üst göz kapağı sarkmalarında kaşlarda da sarkma ve aşağıya düşme eğilimi oluyor. Bu durumda kaş asma veya botoks uygulaması yapmak ve kaşların daha dinamik görünmesini sağlamak gerekiyor. Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin “Göz altının boşalması ve morarması kişiye yorgun ve uykusuz bir görüntü veriyor. Bu nedenle göz altı çukurlaşması sıklıkla doktora getiren bir neden oluyor. Sadece göz altında çukurlaşma var ise bu durumda sadece hyalüronik asit dolgusu uygulamak yeterli oluyor. Dolgunun süresi 12-16 ay arasında oluyor. Dolgu uygulaması bağ dokusu artışı yaptığı için birkaç uygulama sonra kalıcı sonuçlar da görülüyor. Uygulama sonrası şişlik ile morluk oluşabiliyor ve birkaç gün sonra geçiyor. Dolgu oldukça doğal duruyor ve dışarıdan anlaşılmıyor. İşlemden sonra sadece birkaç gün güneşten uzak durmak gerekiyor” diyor.



Saat: 18:55

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.