Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Zayıflama Kürleri (https://www.forumaski.com/zayiflama-kurleri/)
-   -   Çabuk kilo verdiren yiyecekler (https://www.forumaski.com/zayiflama-kurleri/8701-cabuk-kilo-verdiren-yiyecekler.html)

ira 17.09.2012 13:00

Çabuk kilo verdiren yiyecekler
 
Kompleks karbonhidratlar olarak bilinen, meyve, sebze, baklagiller, tahıllar, esmer pirinç ve esmer ekmek, kepekli makarna kan şekerinizi dengede tutar. Mümkün olduğu kadar bunları yemeye çalışın.
Çabuk kilo verdiren yiyecekler
Fasulye, mercimek, yulaf, tüm sebze meyve gibi liften zengin yiyecekler, şeker molekülleriyle birleşip onların emilimini sağladığı için çabuk kilo verdirir. Böylece kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Zaten kilo vermede ve kilo korumada hedef kan şekerini dengede tutmaktır. Her gün bir elma kan şekerini dengeler. Kan şekerini çabuk yükselten besinler yediğiniz zaman örneğin, bal, muz, kavun, karpuz, kuru üzüm, buğday unu gibi, bunların içlerindeki şeker mide ve bağırsaklardan çok çabuk emilir ve kan şekerini bir anda yükseltir.
Kan şekerinin fazla yükselmesi de zararlı
Kan şekeri çabuk yükseldiği zaman beyin, pankreasa 'Hemen insülin salgıla, kan şekerini düşür' komutu verir.. Pankreas insülin üretir o da kan şekerini düşürür. Bu kez de beyin sizi tekrar yeme ihtiyacı içine sokar ve gereksiz yemeye başlarsınız. Mesela yemek üzeri yenen tatlılar bu durumu yaratıyor. Sağlıklı olmak ve sağlıklı kilo vermek için günde beş porsiyon sebze ve meyve yemek gerekiyor.


Saat: 10:14

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.