Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.02.2016, 12:55   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bilek Ağrısı Nasıl Geçer?

Bilek Ağrısı Nasıl Geçer?



Bilek ağrıları birçok insanın zaman zaman karşı karşıya kaldığı problemler arasında başı çeken bir sorun dense yeridir. Bilek ağrısının genel olarak bilek sakatlanmalarından kaynaklandığı söylenebilir. Bu sebeple birlikte bilek ağrısı bazı uzun süreli sağlık sorunlarından ötürü de oluşabilir. Artrit, karpal tünel sendromu gibisinden sağlık problemleri bilek ağrısını tetikleyebilir.

Bilek ağrısının birçok sebebi olabildiği için bilek ağrısı neden olur bunun teşhisi zordur. Bilek ağrısı tedavisinin doğru yapılabilmesi için bilek ağrısı tedavisi için gerekli olan teşhis önemlidir. Bilek ağrısı sebebine bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Bilek çok karmaşık yapılı bir eklemdir ve sekiz ufak kemikten meydana gelir. Bileğin bir kısmının incinmesi bütün bileği ve eli etkileyebilir. Bilek ağrısı nedeni osteoropoz, artit gibi eklem iltihaplanmaları veya karpal tünel sendromu ve kienbock hastalığı görülebilir.

Bilek ağrısı tedavisi bilek ağrısının sebebine bağlı olarak farklılık gösterir. Doktor bilek ağrısını hafifletmek için bazı ağrı kesicileri önerebilir. Bununla beraber eğer ağrı sebebi iltihaplanmalarsa kortikosteroit tedavisi işe yarayabilmektedir.

Eğer bilekte bir kırılma yada çatlak varsa doktor bileği alçıya alabilir. Alçı bileğin daha çabuk iyileşmesini sağlar. Bilek ağrısı sebebi karpal tünel sendromu, tendon sorunları ve ciddi bilek kırıklarıysa birtakım durumlarda ameliyat gerekebilir.

Bilgisayarın; özellikle kendini fazla kasarak oynanan oyunlar gibi şeylerde yoğun şekilde kullanılması sonucunda bilek ağrıları da hızla artıyor. Ekran başında çok çalıştığınız akşamlarda bileklerinizin ağrımasından şikayetçiyseniz buna karşı egzersiz yapmalısınız. Bilek ağrılarının bazıları da düşme sonucunda oluşabilir. Çünkü düşme sırasında bilekten destek alınır ve bu da ciddi bir travmaya sebep olabilir. Bu çeşitte sakatlanmaların iyileşmesi uzun sürer. Uzmanlar böyle durumlarda bilek kısmındaki kan dolaşımını hızlandıracak bazı özel egzersizler öneriyorlar.
* Ellerinizi yumruk haline getirin ve sağa doğru döndürün.
* Bu hareketi 10 kez tekrar edin ve sonra yönü değiştirin.
* Ellerinizi açın ve parmaklarınızı olabildiğince esnetin. Egzersizi her iki elinizde de üç kez tekrar edin.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla