Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.06.2016, 17:18   #1 (permalink)
dip
Varlığı büyük boşlukları dolduracak mahiyette bir şey değildi;
fakat yokluğu müthişti.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Afiyetle Yenilebilen Böcekler

Türk mutfağında yeri olmasa da böceklerin dünya mutfaklarında oldukça geniş bir yeri var. Dünya Gıda Örgütü, böcek çiftliklerinin kurulması için teşvik veriyor. Çünkü böcekler hızlı büyüyor ve doğaya dostlar. Böceklerin protein, mineral ve vitamin bakımından son derece zengin olduğunu belirtelim. Besleyici olmalarının yanında böceklerin bir avantajı da 3 hafta gibi kısa bir sürede hızlı bir şekilde yetişmesi. Bir kilo eti, böceklerden elde etmek istediğiniz zaman 2 kilo yem kullanmanız yeterli olurken, bir kilo büyük baş hayvan eti için 8 kilo yem kullanmanız gerekiyor. Hızla artan insan nüfusunun gıda ihtiyacını yakın gelecekte böcekler karşılayacak.

Bugün kabul etmesek bile insanlar 50 yıl sonra bu böcekleri besin olarak kullanmaya başlayacak. Bu gidişle tüm dünya eninde sonunda bu böceklerin tadına bakmak zorunda kalacak. Madem ki bu böcekleri yemek zorunda kalacağız. En azından lezzetli olanlarını yiyelim dedik ve sizler için en lezzetli böceklerin listesini hazırladık.


En lezzetli Böcekler







1- AĞUSTOS BÖCEĞİ: Ağustos böceği listenin en başında yer alıyor. Patates tadında olan bu lezzetli böceği haşlayarak yiyebilirsiniz. Yada karides gibi kızartarak yiyebilirsiniz. Asya ve Amerika kıtalarında oldukça rağbet gören bu böceği ülkemizde de bol miktarda bulabilirsiniz.



2- AKREP: Görüntüleri korkunç olabilir ama tatları çok güzelmiş. Akrepler aslında teknik olarak böcek değildir. Akrep ailesi Buthidae olarak bilinir. İğnesi zehirsiz olan akrep türleri ise zehir taşımamanın bedelini masalara meze olarak ödüyorlar. Pek çok kültürde bu sekiz ayaklı hayvanlar olabilecek her şekilde tüketiliyorlar. Genellikle Uzakdoğu ülkelerinde çubuklara takılıp, sokaktaki tezgahlarda kızartılıp satılıyor. Vietnam, Tayland ve Çin’de sokaklarda şişe geçirilmiş bir şekilde görebilirsiniz. Tadı karidese benziyormuş.



3- ARI LAVRASI: Bu böcek yeme olayını denemek istiyorsanız arı larvası ile başlamanızı öneririm. Diğer seçeneklere göre biraz daha uygun gibi geldi bana. Japonya’nın en sevilen yiyeceklerinden olan arı larvalarının tadına baktığınızda şeker gibi ve çıtır çıtır olduğunu göreceksiniz.



4- TIRTIL: Sanırım mideniz bulanmaya başlamıştır artık. Tırtıl yetiştiriciliği Güney Afrika’da gelişen bir endüstri. Öyle ki, boyutları on milyon doları aşmış durumda. Tırtıllar, tuzlu suda haşlanıp güneşte kurutulabiliyor ve derin dondurucuda aylarca saklanabiliyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün desteklediği besin türlerinden biri.






5- ÇEKİRGE: Meksika mutfağının en gözde yiyeceklerinden biridir. Tuzlu ve baharatlı bir tatları varmış. Kızartma şeklinde tüketiliyor. Meksika mutfağında limon ve acı sosla servis ediliyor. Çin, Afrika, Kore, Meksika ve daha birçok ülkede çeşitli şekillerde bolca tüketiliyor.



6- İPEK BÖCEĞİ: Karidese benzeyen tadıyla Vietnam ve Çin de bolca tüketiliyor. İpek böceğini haşlayıp çeşitli yemeklerde kullanıyorlar. Aynı zamanda kızartma şeklinde tek başına çerez gibi tüketiyorlar.



7- KARINCA: Zorda kalırsam karınca yerim arkadaş. En temizi bu bence .. Böceklerin çoğunun tadı cevize benziyormuş. Karıncaların da tadının cevizimsi olduğu ve tatlı bir lezzeti olduğu söyleniyor. Genellikle salata ve ana yemek olarak sunulan karıncalar Londra ve Kopenhag gibi böcek tüketme kültürünün yerleşik olmadığı yerlerde bile restoran menülerinde yer alıyor. Karıncalar bazen salatalarda tat vermek için limonlu sos içinde servis ediliyor. Bazen de yemek olarak tüketiliyor. 100 gramında 14 gram protein, 48 gram kalsiyum, pek çok vitamin ve mineral barındıran bu besleyici böceklerin 100 gramı 100 kaloriden daha az. Üzeri çikolata ile kaplanmış karınca oldukça popüler bir tatlı olarak kabul ediliyor.


__________________


''Senin adını kol saatimin kayışına tırnağımla kazıdım Piraye'' diyen Nazım'ın saatinde, Verâ yazıyordu. O gün aşk öldü.
dip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla