06.05.2013, 00:02
|
#1 (permalink)
|
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Damla Sakızlı Damla Çikolatalı Güllaç Malzemeler 400 gr güllaç yufkası 2 litre süt 500-600 gr toz şeker 1 çay kaşığı vanilya 200 gr damla (drop) çikolata Çay kaşığının ucuyla damla sakızı · Süt ve şekeri kaynatınız. · Kaynamakta iken vanilya ve damla sakızını ekleyiniz. · Bir taşım daha kaynattıktan sonra ılımaya bırakınız. · Uygun büyüklükte bir tepsiye güllaç yapraklarını ılık sütle ıslatarak yerleştiriniz. · Yaprakları tepsiye yerleştirirken her iki kat arasına damla çikolatalardan serpiştiriniz. · Bütün yapraklar bitene kadar bu işlemi tekrarlayınız. · Artan sütü tepsiye gezdirerek dökünüz ve sütü çekmesi için yaklaşık yarım saat bekletiniz. · Buzdolabına alarak soğutunuz. · Servis yaparken üzerini damla çikolatalarla süsleyiniz. · Afiyet olsun. |
| |