Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.06.2013, 14:22   #1 (permalink)
Urahara
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart

Türk kahvesi yapmanın incelikleri

Hoş sohbetlerin, özel günlerin, arkadaş toplantılarının vazgeçilmezi.



- Öncelikle kaç kişilik kahve pişirecekseniz; yanı miktarda, kahve fincanıyla su almalı ve suyu cezveye boşaltmalısınız. Suyun kesinlikle sıcak olmaması gerekiyor
- Ardından her bir fincan için iki çay kaşığı dolusu kahveyi suyun içine dökmelisiniz.
- Kahveyi sade, orta ya da şekerli nasıl yapacaksanız ona göre şeker miktarını ayarlamalısınız. Örneğin; iki fincan orta kahve yapacaksınız; üç adet küp şeker atmanız yeterli olacaktır.
- Cezveyi çok kısık ateşin üzerine alıp, bir iki karıştırdıktan sonra kendi hâlinde pişmesini beklemelisiniz.
- Köpüklenmeye ve köpükler yükselmeye başlayınca ocaktan alıp, bir çay kaşığı yardımıyla köpüğü fincanlara paylaştırmalısınız.
- Cezveyi tekrar ocağa koyup, bir taşım daha kaynattıktan sonra fincanları doldurabilirsiniz.
- Kahvenizin yanında su ikram etmeyi kesinlikle unutmamalısınız.
- Ayrıca dilerseniz kahve fincanın yanına bir adet lokum ya da çikolata koyabilirsiniz.



Türk Kahvesi Yapmanın Incelikleri Nelerdir

Evde Türk Kahvesi Yapmanın Incelikleri

Bol Köpüklü Güzel Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Bol köpüklü Türk kahvesiBol köpüklü, lezzetli Türk kahvesi yapmak istiyorsunuz, ama nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. İşte size tiyolar!

- Eğer vaktiniz ve sabrınız varsa, kahve çekirdekleri kendiniz kavurun ve öğütün. Taze kavrulup öğütülen kahve her zaman daha başarılı sonuç verir. Çünkü kahve yağları beklemiş kahveye kıyasla çok daha iyi durumda olacaktır. Kavurma kısmı biraz zahmetli olduğundan, sadece öğütmekle de yetinebilirsiniz. Basit bir el değirmeni ile kahvenizi çok kısa bir sürede rahatlıkla öğütebilirsiniz.

- Eğer önceden kavrulup öğütülmüş kahve alacaksanız, iyi bir markanın yeni tarihli ürününü alın. Kahve alırken rutubetli bir kaşık kullanmayın. Kahve kutunuzun ağzını sıkıca kapatın. Uzun süre beklemiş kahve kullanmayın.

kahve köpüğü- Mutlaka temiz ve soğuk içme suyu kullanın. Musluk suyu kullanırsanız, bu sudaki klor kahvenizin tadını bozacaktır.

- Beklemiş kahveyi ısıtıp tekrar tüketmeyin. En fazla yarım saat içinde kahve bütün güzel özelliklerini yitirmiş olur.

- Kahvenizi temiz bir cezvede pişirin. Deterjan kalıntılarının iyice temizlendiğinden emin olun. Kullandığınız deterjanlar kokusuz olursa çok daha iyi sonuç alırsınız.

Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla