Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.09.2012, 13:54   #1 (permalink)
Ceysu
why so serious?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ekşili Arap Çorbası

Tarif Ayrıntıları
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :10-15 dk
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :2-4


Tarif Malzemeleri
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
2 adet limonun suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvıyağı
10 dal ıspanak


Tarifin Hazırlanışı
İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım. Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edelim. Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarmısakları havanda dövelim. Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim. 12-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerinin altını kapatalım. Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları sararana dek kavuralım. İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alalım. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım.











alıntı

__________________

.
.
.
.






.
.
.


why so serious?
Ceysu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla