Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.08.2013, 12:07   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi

Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi


Malzemeler

2 su bardağı un1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu
İsteğe bağlı bir tutam gada boyası

İçi İçin
100 gr fındık



Şerbeti İçin
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Yapılışı

Öncelikle şerbet malzemelerini bir tencereye alalım ve 10 dakika kadar kaynatalım. Bu arada hamuru hazırlamak için kabımızı alıyoruz ve içine yoğurdu, margarini ve sıvıyağını koyup iyice yoğuruyoruz. Sırası ile diğer bütün malzemeleri de katıp yoğurmaya devam ediyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru 3 santim kalınlığında açıp bardak yardımı ile ya da elinizlede yapabilirsiniz üç yuvarlak parça elde ediyoruz. Bu yuvarlak hamurların bir kısmı üst üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz ve üst kısımlarına iki adet fındık koyup şekil veriyoruz. Bu işlemi resimlerden de takip edebilirsiniz. Bu işlemi bütün bezelere uygulayıp yağladığımız tepsiye alıyoruz ve 180 derecede daha önce ısıttığımız fırına atıyoruz. Piştikten sonra soğuttuğumuz şerbeti üzerine ekliyoruz. Afiyet Olsun.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla