Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.09.2013, 04:35   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Antep Fıstığı Tatlısı Tarifi

Antep Fıstığı Tatlısı Tarifi

Malzemeler

250 gr Antep Fıstığı
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 su bardağı İrmik
1 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Su
1 yemek kaşığı Limon Suyu
1 paket Kaymak Tadında Şanti
150ml çok soğuk Süt

Yapılışı

Antep fıstıklarını mutfak robotunda toz haline getirin, daha sonra toz şekerin 1/4′ünü de ilave ederek fıstıklarda şekerin özleşip, macun kıvamı almasını sağlayın.
Antep fıstıkları macun kıvamına geldikten sonra, bir tencereye suyu, kalan şekeri ve limon suyunu koyarak şerbeti hazırlayın.
Daha sonra, derince bir tencerede tereyağını eritip, irmiği kavurmaya başlayın. Yaklaşık 10 dk kadar kavrulan ve güzel kokusunu yaymaya başlayan irmiğe, şerbeti ilave edip güzelce karıştırarak irmiğin şerbeti çekmesini sağlayın.
İrmiği hazırladıktan sonra, mutfak robotundaki fıstık ezmesine ilave ederek güzelce karıştırın.
Fıstık ve irmik ile hazırladığınız hamurla tartolet kalıplarının icini ve kenarlarını kapladıktan sonra ortasına bir miktar şantiden koyarak, yine hamur ile kapatın.
Kaymak tadındaki şanti yerine peynir içeren bir krema ya da doğal kaymak da kullanabilirsiniz..
Bu şekilde hazırladığınız tatıları ters çevirdikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun:-)

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla