Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.10.2013, 01:52   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çocuğum Korkuyor: Bebeklerde ve Çocuklarda Korku Nasıl Önlenir?

Çocuğum Korkuyor: Bebeklerde ve Çocuklarda Korku Nasıl Önlenir?

Çocuk altı yaşından sonra okula ilişkin ve sosyal yaşamı ile ilgili korkular yaşar. Korkuların başında, alay edilme, küçük düşme, başarısız olma yer alır. Yalnızlık korkusu halen devam etmektedir. Annenin çocuğa bu dönemde yaklaşımı önemlidir. Çocuğu asla terk etmekle ilgili tehdit etmemelidir. “seni bırakırım, yalnız kalırsın, seni dilenciye veririm” gibi cümleler kurmamalıdır. Bu çocukta geçici bir durum olmayabilir. Çocuğun güveni sarsılır ve her şeyden tedirgin olmaya başlar. Bu korkuların birçoğu ergenliğe kadar devam edebilir.



Çocuk korkularını belirtmek amacıyla ağlar, bir yetişkinle birlikte bulunmak ister ama ilk tercih annesine sarılmaktır, eşyaların arkasına saklanır veya sözel olarak açıkça belirtir. Korku duyulan anda çocukta yüz sararır, kalp atışları hızlanır, mide kasılır, kusabilir ve konuşurken kekelemeye başlar. Korkularda anne ve babanın da etkisi vardır. Çocuk ebeveynleri örnek alır. Bu nedenle korkularını anne e baba çocuğa belli etmemelidir.

Çocukta korkuların önlenmesi için ne yapmalı? Çocuklarda korkuyu engellemek için yapılması gerekenler

Korkuları olan çocuğa sabırlı davranmalı, korkularını yenmesi için zaman tanınmalıdır. Sakin olunmalıdır.

Çocuğun bu korkularını küçümsemeyin. Çocukla alay etmek onun korkularını yenmesine yardımcı olmaz.

Çocukta korkunun nedenlerini araştırıp, ortadan kaldırmak en doğrusudur.

Anne ve babanın tutumu önemlidir. Aşırı koruyucu bir tutum çocuğu her şeyden korkar hale getirir.

Çocuğun öz güvenini geliştirmesi amacıyla arkadaş çevresine girmesine izin verilmelidir. Korkunun temeli güvensizlikten oluşur.

Çocuğu dinlemek, empati kurmak ve çocukla konuşmak gerekir. Böylelikle korktuğu şey hakkında çocuğa doğru bilgiler verebilirsiniz.

Çocuğu korkularıyla yüzleştirin. Korktuğu şeye yavaş yavaş alıştırın. Çocuğa güven ve destek verin. Böylelikle korkuları azalacaktır.

Çocuğa korkulu filmler izletilmemeli ve gece geç saatte çocuk yatmamalıdır. Korkulu masallarda çocuğu etkiler.

Çocukla gece yatmadan önce konuşun. İlgisini başka yönlere doğru çekin. Ona güzel bir hikâye okuyup, daha sonra masal hakkında yorum yapmasını isteyin.

Çocukla konuşarak korkuları için mantıklı çözümler bulunmalıdır. Çocuğa doğru bilgiler verilmeli, korkuya ne sebepse nedeni açıklanmalıdır.

Çocuk halen korkuyorsa bir uzmanla görüşmekte fayda vardır.


etiketler:anne çocuk ilişkisi, bebeklerde korkma, bebeklerde korku, bebeklerde korku ne zaman başlar, çocuğum çok korkuyor, çocuğum gece korkuyor, çocuğum herşeyden korkuyor, çocuğum korkuyor, çocuğum korkuyor ne yapmalıyım, çocuk nasıl eğitilir, çocuklarda korku, cocuklarda korku nasil gecer, çocuklarda korku nasıl önlenir, cocuklarda korku nasil yenilir, ÇOCUKLARDA KORKU TEDAVİSİ, çocuklarda yalnızlık korkusu, Çocukların eğitimi, çocukta korkma, korku nasıl geçer, korku nasıl yenilir, korkunun tedavisi, küçük çocuklarda korku

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla