Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.2013, 19:16   #1 (permalink)
Beste

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Umbria Usulü Köfte - İtalyan Mutfağı

Umbria Usulü Köfte - İtalyan Mutfağı



8 kişilik
Pişirme Süresi:25 dk
Hazırlama Süresi:20 dk
Umbria usulü köfte malzemeleri
60 gr bayat ekmek içi
1 bardak et suyu
750 gr kıyma
60 gr salam
2 soğan
1.5 kg domates
1 limon
1 çay kaşığı mercanköşk
1 yumurta
1 havuç
1 sap kereviz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Umbria usulü köfte hazırlanışı
Umbria usulü köfte:
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Soğanı soyup rendeleyin. Ekmeği et suyuyla ıslatın. Elinizle sıkıp ufalayın. Yumurtayı çırpın. Salamları ince ince kıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Hazırladığınız malzemeleri çukur bir kaba alın. Tuz, karabiber, mercanköşk ve kıymayı ilave edip tüm malzemeyi iyice yoğurun. Top şeklinde köfteler hazırlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp köfteleri hafifçe soteleyin. Çok pişmemelerine özen gösterin. Kağıt havlunun üzerine alıp yağını süzün.

Domatesleri ve havucu rendeleyin. Kereviz sapını ve soğanı ince ince kıyın. Köfte kırıntılarının olduğu tavada, havuç, kereviz ve soğanı orta ateşte 7 dakika kadar soteleyin. Domatesleri aynı tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Köfteleri sosa aktarın ve sos koyulaşıncaya kadar 12 dakika daha pişirip kısık ateşte demlendirin. Sıcak servis yapın.
Umbria usulü köfte artık hazır, afiyet olsun.

-alıntıdır.

Beste isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla