Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.11.2013, 00:57   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı

Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı



Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 35 dk

Malzemeler
- 250 Gr Antep Fıstığı
- 400 Gr Tel Kadayıf
- 100 Gr Tereyağı

Şurubu İçin
- 300 ml Su
- 300 Gr Toz Şeker

Hazırlanışı
Tereyağını eritin. çukur bir kaba alıp kadayıfı ekleyin. Tereyağını kadayıfa iyice karıştırın. Yağlanmış yuvarlak bir kalıba elinizle bastırarak yayın. Antep fıstıklarını kadayıfın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Şurup için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün. Yarım saat bekletin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 4567 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 1142 Kcal


Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla