Etimekli Salata
Malzemeler;
(büyük dikdörtgen borcam için)
2 paket tuzlu etimek
2 kase normal yoğurt(süzme yoğurt olmuyor çünkü yoğurt suyu ile etimeklerin ıslanması yumuşaması gerektiği için)
2 çay kaşığı tuz.
Üzeri için;
2 adet kabak
3 adet havuç
2 adet kırmızı pancar
1 demet dereotu
kimyon, tuz ve kavurmak için zeytinyağ
Süslemek için;
Kırmızı biber, ceviz ve şekilli kalıplar
Yapılışı;
Etimekler tepsiye sıralanır.
2 kase yoğurta tuzu eklenip iyice karıştırılarak etimeklerin üzeri kapanacak şekilde sürülür.
Etimeklerin yumuşaması için 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
Bu arada rendelenmiş Havuç, kabak, pancar ayrı ayrı tencerelerde zeytinyağı, tuzu ve kimyonu ilave edilerek kavurulur.
Yumuşayıp suyunu çekip kavrulan sebzeler soğumaya bırakılır.
Dolapta bekleyen yoğurtlu etimeğin üzerine soğuyan sebzeler sıra ile yerleştirilir.
Şekilli kalıplarla kırmızı biber kesilir, cevizler yarım şekilde çıkarılır ve salatanın üzerine sıralanır.
Sebzelerin birleşme yerinede dereotu süslenir.
Buzdolabında bekleyebilir, Servise hazırdır.
Afiyet Olsun Sevgiler...