Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.10.2014, 18:50   #1 (permalink)
Lykia

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karidesli ratatoville tarifi

Karidesli ratatoville tarifi



Karidesli ratatoville tarifi malzemeler:
10-12 adet orta boy temizlenmiş çiğ karides
2 adet orta boy soğan (yemeklik, çok ince kıyılmış)
4-5 diş sarmısak (çok ince dilimlenmiş)
3-4 adet yeşil sivri biber (incecik, halkalar halinde doğranmış)
2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış)
10-15 dilim herhangi bir jambon (ama kuşbaşı et gibi, küp küp doğranacak)
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
Karidesli ratatoville tarifi hazırlanışı:
Sebzelerinizi önce hazırlayın.
Bunun için soğanları ve sarımsakları çok incecik kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyun, jambonla beraber küp küp doğrayıp, biberleri ise incecik halka dilimleyin.
Geniş ve derin bir tavaya ya da tencereye zeytinyağını koyun, kızınca soğan ve sarımsakları atın, 2-3 dakika soteleyin.
Hemen yeşil biberleri de ekleyip, 1-2 dakika sonra da küp doğranmış jambon ve domatesleri ilave edin.
Yine 1-2 dakika sonra karidesleri katın ve 7-8 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Şimdi dikkatlice karidesleri sosun içinden alıp, bir tabağın içine koyup, bekletin.
Şimdi sosunuzun içine tuzu serpiştirip, iyice çırpılmış yumurtaları da ekleyin ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirip, ocağın altını söndürün.
Artık bu yumurtalı karışımı bir servis tabağına alıp, üzerine bekleyen karidesleri dizelim ve sıcak olarak servise sunun.

__________________
Lykia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla