Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.2014, 17:38   #1 (permalink)
Behice

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Etli Türlü Tarifi

Etli Türlü Tarifi




Malzemeler

Yarım kilo kemikli kuzu eti
2 tane büyük soğan
5-6 diş sarımsak
3-4 tane yeşil biber
4-5 tane domates
300 gram kadar taze fasulye
3 tane orta boy patlıcan
2 tane patates
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağ
Tuz, karabiber
Etli Türlü Tarifi

Soğanları soyup söğüş olarak doğrayın ve türlüyü pişireceğiniz tencerenin alt kısmına yerleştirin.
Şimdi sıra ile diğer malzemeleri yerleştirin. Öncelikle etleri bir kaç parça halinde soğanların üzerine koyun.
Patatesleri, fasulyeleri ve patlıcanları doğrayın.
Tencereye bu sebzeleri ve sarımsakları da ekleyin.
En üste biberleri ve yemeklik doğranmış domatesleri de yerleştirin.
Yemeğin tuzunu ve karabiberini ekleyip üzerine zeytin yağ dökün.
Salçayı sıcak suyun içinde ezip yemeğin üzerine dökün.
Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra 1 saat kadara pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun…

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla