Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.11.2014, 22:35   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi




  • 5-6 enginar, temizlenmiş
  • Dolmalık iç (dolma dolduracakmış gibi bir iç hazırlayın)
  • 2 soğan, piyazlık doğranmış
  • 1 havuç, halka halka doğranmış
  • 1 limon
  • Kaynamış su
  • Zeytinyağı
  • Süslemek için maydanoz

Yapılışı:
  • Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun.
  • Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın.
  • Dolmalık içi hazırlayıp soğutun.
  • Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. Üzerine bir enginarı oturtun.
  • Ortasına, büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun.
  • Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın.
  • Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. Üzerine enginarları yerleştirin.
  • Tencereye, enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin.
  • Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
  • Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla