Konu
:
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
11.11.2014, 22:35
#
1
(
permalink
)
Perii
Süper Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
5-6 enginar, temizlenmiş
Dolmalık iç (dolma dolduracakmış gibi bir iç hazırlayın)
2 soğan, piyazlık doğranmış
1 havuç, halka halka doğranmış
1 limon
Kaynamış su
Zeytinyağı
Süslemek için maydanoz
Yapılışı:
Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun.
Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın.
Dolmalık içi hazırlayıp soğutun.
Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. Üzerine bir enginarı oturtun.
Ortasına, büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun.
Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın.
Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. Üzerine enginarları yerleştirin.
Tencereye, enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin.
Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Benzer Konular
Çilekli Enginar Tarifi...
Asma yaprağında sardalya izgara tarifi...
Enginar Midye Tarifi...
Enginar Çorbası Tarifi - Enginar Çorbası Nasıl Yapılır...
Karidesli Soslu Enginar Tarifi...
Follow @Forumaski
Perii
Açık Profil bilgileri
Perii nickli üyeye özel mesaj gönderin
Perii - Daha fazla Mesajını bul