Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.01.2015, 12:35   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İlaç Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İlaç Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Herhangi bir sebeple ilaç kullanıyorsanız ilacı içme şeklinize dikkat etmelisiniz. Doğru olan ilacı oturarak veya ayaktayken, bir bardak suyla içmektir. Aynı anda alınan bir başka ilaç veya besinin ilacın beklenen etkilerinde değişiklikler yapması demek olan ilaç etkileşimi genellikle istenmeyen bir durumdur. Bundan kaçınmak için ilaç kullanırken bilinçli davranmanız gerekir. Birbirinden haberi olmayan birden çok doktorun kontrolü altındaki hastaların bu konudaki riski oldukça yüksektir.
Araştırmalar ilaç yan etkilerinin acil servislerdeki ölüm sıralamalarında dördüncü sırada olduğunu gösteriyor. Bir şeyin yenisinin eskisinden daha iyi olduğu düşüncesi ilaçlar söz konusu olduğunda pek doğru değil. Çünkü büyük paralar sarf edilerek, uzun araştırmalardan ve ilaç kobayları üzerinde yapılan denemelerden sonra geliştirilebilen ilaçların yan etkileri ilk 5 yıl içinde ortaya çıkıyor. Doğru tutum ilaç kullanılan dönemi özel bir dönem olarak algılamak ve buna göre davranmak. Örneğin ilaç kullanılırken lahana suyu, nar suyu ve greyfurt tüketimine dikkat edilmeli; çünkü bu besinler karaciğerle ve dolayısıyla ilaçlarla etkileşim yapabilir.
İlaç kullanırken kullanım saatlerine uymaya ve ilacınızı başkalarıyla paylaşmamaya dikkat etmelisiniz. Size fayda sağlayan bir ilaç başkasına zarar verebilir. Doktor tarafından size yeni bir ilaç verildiğinde varsa kullandığınız reçeteli/reçetesiz tüm diğer ilaçlarla aldığınız besin ve vitamin desteklerini ona bildirmelisiniz.
Sizi rahatsız eden veya korkutan bir yan etki meydana gelirse zaman kaybetmeden doktorunuza danışmanız gerekir. Yeni bir ilaç iyi bir ilaç olabilir ama sırf yeni olduğu için daha eski ilaçlardan daha iyi sonuç verecek olması söz konusu değildir.
alıntı

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla