Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.2015, 03:21   #1 (permalink)
semragül
Ne mutlu eğri zamanda,
Doğru yerde durabilene.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bir elinde cımbız ama diğeri viteste

Bir elinde cımbız ama diğeri viteste

Hikaye hep aynı.
Kadın alarmı susturup başını yastığa yeniden koyuyor,hafif bir dalıyor,gözünü açtığında saati görüp yataktan zıplıyor.Patronundan zılgıtı yememek ya da bir yerlerde bir toplantıya geç kalmamak için hızla giyinip kendini arabaya atıyor.Geceden kalma halini rötuşlamak falan hak getire.

Kadın becerikli bir canlı ya,aynı anda üç-beş iş birden kotarabilen.Tek elle direksiyon sallamak,diğer elle yüz boyamak işten bile değil.

Trafikte makyaj macerası ilk kırmızı ışıkta,fondötenle başlıyor.Korna sesleri eşliğinde yeşilin yandığı anlaşılınca ayak gaz pedalında,eller ise allık,rimel ve ruj sürme işlemini tamamlıyor. Bunun sonucunda ya Allah koruyor ya da yolculuk bir ağacın gövdesinde son buluyor.Ani frende rimel fırçasının göze saplanıp kör etme riskini de unutmayalım.

Kadın sürücülerin yüzde 20’si araba kullanırken dikiz aynasını kendilerine çevirip makyaj yapıyor.İngiltere’de yapılan araştırmada,kadın sürücülerin yüzde 3’ü ,elleri direksiyondayken makyaj yaptıkları için kazaya sebebiyet verdikleri tespit edildi. Bu %3,yılda 500 bin çarpışmaya tekabül ediyor.Aynı araştırmada 2.7 milyon kadın sürücünün araba kullanırken süslenip püslendiği ortaya çıktı.

Muasır medeniyetlerde bu eylem cezasız kalmıyor tabii.
2006’da Galler’de bir kadın 51 km hızla giderken,iki elini de direksiyondan çekip göz makyajı yaparken kameralara yakalanınca,340 pound ceza ödedi. Fakat duruma göre bu ceza 5 bin pounda kadar çıkabiliyor.

ABD’de araba kullanırken oje süren 49 yaşındaki Lora Hunt 56 yaşındaki bir kadına çarpıp ölümüne neden oldu.Massachusetts’de sadece buna özel bir kanun tasarısı hazırlandı.Başka ülkelerde kadınların bu tehlikeli eylemi cezasız kalmıyor.

Bizde ise polisler 'Araba kullanırken makyaj yapan bir kadın görünce ceza kesiyor musunuz?'' sorusu karşısında müstehcen bir şey söylemişsiniz gibi kıkırdıyor.Trafik yetkilileri,makyaj yaparken trafik kuralları ihlal ediliyorsa, ''trafiğin güvenliğini tehlikeye düşürmekten'' veya trafik kanunundaki 73. maddeden (Tedbirsiz ve Saygısız Araç Sürme) ceza kesilebileceğini,bu cezanın da 62-128 TL arasında değişebileceğini söylüyor,ama bugüne kadar hiç böyle bir nedenle ceza kesildiğini hatırlamadıklarını da ekliyorlar.

Yani sevgili Türk kadını.Biri ölene dek gönül rahatlığıyla direksiyonda makyajınızı yapmaya devam edebilirsiniz.

Twitter'da yapılan anket sonuçlarına göre:

Kadınlar araba kullanırken en çok ruj sürüyor ama sıfırdan makyajını yapan,kalem bile çekebilen var.Kimilerinin rimel fırçası birkaç kez gözüne girmiş,ucuz kurtulmuşlar.

Oje süren,her kırmızı ışıkta bir elinin ojesini tamamlayan var,''Bu kırmızı ışıklar bazen işe yarıyor hakikaten'' diyorlar.

Kimileri kimseyi bekletmemek adına direksiyonda makyaj yaparken daha da dikkatli olduklarını söylüyor.

Yolda makyaj yapmanın püf noktası kırmızı ışıklar ve duran trafik.

Sürücü koltuğunda makyaj yapan kadınların yandaki veya arkadaki arabalardaki erkeklerden aldıkları tepkiler şöyle:

Korna.

Okkalı bir küfür veya “Yarabbim sen büyüksün”.

''Makyaj yapacağına önüne bak'' diye bağırıyorlar.

''Çok güzel oldun'' diye sesleniyorlar.

''Ne zaman metrobüs yoluna girecek'' diye merak ediyorlar.

Tedirgin oluyorlar.

Pür dikkat izliyorlar.

Her daim bakımına zaman ayıran,trafikte bile bunu yapabilen kadını görünce takdir edercesine gülümsüyorlar.

Yeşil ışık yanıp makyaj yapan kadının arabası ilerlediğinde,onu izlerken dalıp gitmiş olan yan arabanın sürücüsüne arkadan korna çalıyorlar.

__________________
semragül isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla