Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.01.2013, 12:12   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Zeytinyağlı Ahtapotlu Pilav Tarifi



Ahtapotlu Pilav Malzemeleri:

* 1 adet ahtapot
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet soğan
* 2 adet domates
* 3 adet sivri biber
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı şeker
* karabiber
* tuz

Ahtapotlu Pilav Yapılışı:

1. Ahtapotlar ceviz büyüklüğünde doğranır. Temizlenip, yıkanır. Sıvı yağda kavrulur.
2. Ahtapotlara doğranmış soğan eklenip, karıştırılır. Domatesler iri olarak doğranıp ilave edilir.
3. Tuz ve karabiber eklenip, domatesler eriyene kadar pişirilir.
4. Pirinç, toz şeker ve zeytinyağı ilave edilip, karıştırılır. Üstüne kadar sıcak su dökülüp, 10-15 dakika pişirilir.
5. Demlendikten sonra, sıcak olarak servis yapılır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla