Ahtapotlu Pilav Malzemeleri:
* 1 adet ahtapot
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet soğan
* 2 adet domates
* 3 adet sivri biber
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı şeker
* karabiber
* tuz
Ahtapotlu Pilav Yapılışı:
1. Ahtapotlar ceviz büyüklüğünde doğranır. Temizlenip, yıkanır. Sıvı yağda kavrulur.
2. Ahtapotlara doğranmış soğan eklenip, karıştırılır. Domatesler iri olarak doğranıp ilave edilir.
3. Tuz ve karabiber eklenip, domatesler eriyene kadar pişirilir.
4. Pirinç, toz şeker ve zeytinyağı ilave edilip, karıştırılır. Üstüne kadar sıcak su dökülüp, 10-15 dakika pişirilir.
5. Demlendikten sonra, sıcak olarak servis yapılır.