Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.07.2015, 16:45   #1 (permalink)
Toprak

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kişnişli Patates Püresi Eşliğinde Biftek Tarifi



Kişnişli Patates Püresi Eşliğinde Biftek Tarifi

Malzemeler

750 gram patates
4 dilim biftek
Yeteri kadar su
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı kimyon tohumu
4 çorba kaşığı krema ya da yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber

Sos için:

1 adet kırmızı biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı kıyılmış zeytin
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 dal reyhan, tuz

Süslemek için:

Reyhan yaprakları



Kişnişli Patates Püresi Eşliğinde Biftek Yapılışı


PATATESLERİN kabukların soyup bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bir çatal yardımıyla iyice ezin. Diğer taraftan sos için kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarın ve irice doğradıktan sonra blendere alın. Üzerine zeytinyağı, zeytin, sarmısak, sirke, reyhan yaprakları ve tuz ilave edip, birlikte çekin. Kuru bir tavaya kişniş ve kimyon tohumlarını koyup kısık ateşte kokuları çıkana dek kavurun. Daha sonra havanda hafifçe dövün. Ezdiğiniz patatesin üzerine dövülmüş kişniş, kimyon, krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, biftekleri önlü arkalı kızartın ve servis tabağına alın. Kişnişli patates püresi ve kırmızı biber sosu yanına ekleyin. Reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

__________________
Toprak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla