Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.07.2015, 17:27   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Router nedir?

Router nedir?

Route yön router da yönlendirici demektir. Bir ağ aktif donanımı olarak da router yönlendirme işlemi yapmaktadır. Ağdaki bilgisayarların yönlerini bulmalarına klavuzluk eder. Bir başka deyişle ağdaki ip paketlerini bir networkten başka bir networke taşımaya yarayan cihazlara router denmektedir. Yönlendirme için OSI (Open Systems Interconnection) yedi katman modelinin üçüncüsü olan ağ katmanı kullanılır. Bir router'ın amacı gelen ağ paketlerini incelemektir. Paketlerin,ağdan geçmesi için en iyi yolu belirler ve switch'ten porta tam doğru bir şekilde gitmelerini sağlar. Router'lar büyük ağlarda trafiği düzenleyen en önemli aygıtlardır

Router'lar hangi bileşenlerden oluşurlar
1- Rom
2- Ram
3- Motherboard
4- Cpu
Router Bilgi Protokolü
İngilizce Router Information Protocol, yani Router Bilgi Protokolü anlamına gelen RIP(Routing Information Protocol), bir TCP/IP ağındaki router'ların birbirini otomatik olarak tanımasında kullanılan bir protokoldür. Aynı zamanda uzaklık vektör algoritmasına dayanır ve IGP'nın(Interior gateway protocol) bir uygulamasıdır. İlk olarak XNS protokol kümesinde kullanılmış olup daha sonra IP ağ uygulamalarında kullanılmıştır.

Routing information protokol, en iyi yol seçimini yaparken tek kriter olarak hub sayısına bakar. Max. 15 Hub’ı kabul eder. 16’dan sonra destination unreachable hatasını gönderir. Router bu protokolde kendisine bağlı olan networkleri 30 saniyede bir komşu router’a bildirir. (Classfull bir protokoldür yani ip adresinin sınıfına ait subnet mask seçilerek gönderilir. Subnet mask girilmez diğer bir deyişle) Rip protokolünde çalışan bir router’ın routing table’ında hop sayısı 16 olanlar ulaşılamaz anlamına gelmekterdir.

Ağ topolojisindeki herhangi bir değişiklik, oraya bağlı olan yönlendirici tarafından sezilir ve yönlendirici yeni durum için değerlendirme yapar. Eğer daha iyi bir yol bulursa, önce kendi tablosunu günceller ve daha sonra komşularına yansıtır. Komşu yönlendiricilerde yeni durumu göz önüne alarak kendi tablolarını güncelleyip kendi komşularına haber verirler. Ancak değişikliği ilk yansıtan yönlendiriciye tekrar gönderilmemelidir. Böyle bir durumda kısır bir döngü oluşur.

Router markaları
1- Airties
2- Airlive
3- Allied Telesis
4- Asus
5- Aztech
6- Belkin
7- Cnet
8- Cisco
9- D-Link
10- Draytek
11- Edimax
12- EnGenius
13- Hp
14- Huawei
15- Inca
16- Juniper
17- Ladox
18- Linksys
19- Motorola
20- Netmaster
21- Ruckus
22- Smc
23- TP-Link
24- Teldat
25- Tenda
26- Trapeze Networks
27- Zyxel

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla