Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuğun boyunu uzatmak için ne yapılabilir? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/84275-cocugun-boyunu-uzatmak-icin-ne-yapilabilir.html)

Perii 10.01.2014 04:32

Çocuğun boyunu uzatmak için ne yapılabilir?
 
Çocuğun boyunu uzatmak için ne yapılabilir?
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Boy uzaması başta genetik faktörler olmak üzere sağlıklı beslenme ile yakından ilişkilidir. Voleybol[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] basketbol gibi sporlar; boy uzamasına direkt etkisi net açıklanmamakla birlikte spor yapan çocuğun beslenmesine daha çok dikkat etmesi nedeni ile olumlu etkide bulunabilir. Ağırlık çalışmalarının uygun yaştan önce yapılmasının ise boy uzamasına negatif etkisi vardır. Boyun uzamasını sağlayan kemiklere ağırlık binmesi nedeniyle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu bölgeler erken kapanır. Dolayısıyla kemiğin büyümesi ve boy uzaması engellenir. Bu nedenle ağırlık çalışmalarına erkeklerde 16[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kızlarda 14 yaşından önce başlanmamalıdır

ÖNCE CHECK-UP SONRA YAZ OKULU
Günümüz eğitim programı nedeniyle yıl boyunca yeterince spor yapmamış çocukların[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yazın tüm günü aktivite yaparak geçirmelerinde tıbbi bir sakınca yoktur. Ancak çocukların yaz okulu öncesi sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekir. Spora başlamadan en az üç hafta önce fizik muayene yapılması önerilir. Böylelikle; araya giren bir hastalık için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hem tedavi zamanı kalır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hem de gelişmekte olan kas ve eklemleri hazırlayacak ön çalışmalar yapılabilir.

SPOR YAPARKEN KİLO VERMEK SAĞLIKLI MI?
Doktorundan çocuğunuzun ne kadar kilo fazlası olduğunu öğrenin.
Ergenlik çağında büyümek için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her gün 1800 kalori aldığından emin olun.
Enerji sarfını artırarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çocuğunuzun haftada 1 kg vermesini hedefleyin. Günde iki saat devamlı egzersiz yapmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 800- 1000 kalori kaybettirir. Eğer çocuğunuz haftada 7000 kalori yakabilirse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1 kg yağ kaybeder. Kısıtlayıcı bir diyet uygulanmazsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kilo kaybı çocuğun normal gelişimini de etkilemez.



Saat: 04:45

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.