|
Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Sağlıklı Gıda İçin Selenyumlu Gübre Önerisi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
31.07.2015, 02:33 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Sağlıklı Gıda İçin Selenyumlu Gübre Önerisi Sağlıklı Gıda İçin Selenyumlu Gübre Önerisi Bilim adamları daha sağlıklı gıdalar yetiştirilmesi için bir tür anti-oksidan olan selenyumun tarım ürünlerine eklenmesini önerdi. Selenyum mineralinin doğurganlık yaşam süresi ve kanserle mücadelede önemli olduğu belirtiliyor. ABD gibi bazı ülkelerde toprak selenyum açısından doğal olarak zengin olduğu için bu madde tahıl ürünleri aracılığıyla insan vücuduna yeterli miktarda geçiyor. Ancak Kuzey Avrupa Yeni Zelanda ve Afrika ile Güney Amerika'nın bazı bölgelerinde selenyumun topraktaki yoğunluğu önemli oranda azalmış durumda. Toprağa Katkı İngiltere bilim festivaline katılan bazı araştırmacılar bu durumu dengelemek için tahıl ve pirinç gibi ürünler yetiştirilirken toprağa selenyumlu gübre verilebileceğini söylüyor. Rothamstead Araştırma Enstitüsü'nden Steve McGrath bu yöntemin güvenli olduğunu ve dünyanın her tarafında uygulanabileceğini söyledi. Sorunun maliyetin nasıl karşılanacağı olduğunu belirten Dr. McGrath selenyumun insan sağlığı için önemine dikkat çekti. Bu yöntem uzun zamandır Finlandiya'da uygulanmakta. Ancak yöntemin ne derece etkili olduğuna ve ulusların beslenmelerini böyle yapay şekilde yeniden biçimlendirmenin uzun erimli sonuçlarına değin kaygılar da yok değil. Kimyasal olarak sülfüre benzer özellikler gösteren selenyum maddesi genelde cam üretiminde kullanılıyor. Ancak doğal biçimde oluşan selenyum elementinin insanların beslenmesinde de önemli rolü var. Selenyumun özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve yaşlılıkta hafızanın taze kalmasına yardımcı olduğu biliniyor. Konu Papatya tarafından (18.08.2015 Saat 14:19 ) değiştirilmiştir. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |