|
Biyoloji kategorisinde açılmış olan Sorbik Asit konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
01.11.2012, 01:03 | #1 (permalink) |
Gelmeyeceğim! dediği halde Neden mi bekliyorum, Zamanında “Gitmeyeceğim.” deyip gitmişti çünkü. | Sorbik Asit Özellikler ve kullanım alanları: Suda az çözünür. Yağ ve gliserinde çözünür. Doymamış bir yağ asididir. Pek çok bitkide doğal olarak bulunur. Sorbik asit ve onun tuzları gıda ürünlerinde ve onların ambalaj malzemelerinde olduğu gibi, gıda ürünlerinin geniş bir aralığının koruyucuları olarak kullanılırlar. Çünkü küfleri, mayaları ve bakterilerin çoğunu önlemede geniş bir etkililiğe sahiptirler. Gıdalarda fungistatik ajan olarak da kullanılırlar. Özellikle peynir, şurup, jöle, kek, şarap ve meyve gibi ürünlerde küf önleyici olarak kullanılır. Düşük pH değerleri sorbik asidin düşük miktarlarını gerektirir. Ayrıca kozmetikler, ilaç, tütün ve tatlandırma ürünlerinde kullanılır. Şarapta artan şekerin ikincil fermentasyonunu önlemek için kullanılır. Kaplamada parlaklık düzeltmek için ve plastikleştiricilerin ve yağlayıcıların üretiminde ara madde olarak kullanılır. Ayrıca kauçuk endüstrisinde öğütme karakteristiklerini düzeltmek için kullanılmaktadır.. Tipik kullanım konsantrasyonları: % 0,2-0,5 arasındadır. Avantajları: çoğunlukla mantara karşı etkili ve toksititesinin düşük olmasıdır. Dezavantajları ; bakteriye karşı orta derecede aktivite, suda düşük çözünürlük, ençok pH: 2-5 arasında etkili olması, katyonikler ve bazı noniyoniklerle uyumsuz olmasıdır. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |