|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Arabaşı Çorbası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.09.2012, 13:16 | #1 (permalink) |
why so serious? | Arabaşı Çorbası Tarif Ayrıntıları Mutfağı :Türk Türü :Çorba Pişirme Süresi :25-30 dk Zorluk :Kolay Kişi Sayısı :6-8 Tarif Malzemeleri 1 bütün tavuk 3 soğan 20-25 adet kurutulmuş acı biber Tarifin Hazırlanışı ilk olarak tavuğumuzu parçalayıp düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz, tavuk suyunun yarısını çorbaya dökeceğiz, diğer bir yanda biberlerimizi haşlıyoruz blendırda çekiyoruz ve süzgeçte süzüyoruz. Geniş bir tencereye yağımızı döküp soğanlarımızı iyice kavuruyoruz, süzdüğümüz biber suyumuzu ve tavuk suyumuzu tencereye ekleyip kaynatıyoruz, kaynayan suyumuza didiklediğimiz tavuklarımızı ekleyip 15 dk daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. alıntı
__________________ . . . . . . . why so serious? |
25.02.2015, 23:22 | #2 (permalink) |
| Cevap: Arabaşı Çorbası Arabaşı Hamur için malzeme: 1 ölçü un için 7 ölçü su 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 5ölçü suyu tuzu genişçe bir tencereye koyup kaynayacak sıcaklığa gelene kadar ayrı bir kapta 1 ölçü un ve 2 ölçü suyu bulamaç kıvamına getirene kadar karıştırıyorum.Kaynamaya başlayan suyun içine boşaltıp hızlıca karıştırıyorum.Hamurun pütürsüz olması çok önemlidir!Un kokusu gidip iyice yoğunlaşınca daha önceden hazırladığımız tepsiye boşaltıyoruz.ilk sıcağı gidince soğuk bir yere alıyoruz. Çorbası için 1 orta boy tavuk 3 litre su 1 servis kaşığı sıvıyağ 1servis kaşığı un( tepeleme) 100 gram tereyeğ 3 yemek kaşığı toz biber 1yemek kaşığı salça (silme) 1tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Tavuğumuzu 3 litre su ile haşlıyoruz.Suyunu ayırıp tavuğu güzelce ayıklayıp tiftikliyoruz.Diğer yanda bir tencerede un ve yağımızı kavurup biberi ,salçasını tuzu ilave edip soğumuş tavuk suyunuda ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.Daha sonra tiftiklediğimiz tavuk etlerinide ilave ederek tekrar kaynatıyoruz çorbamız servise hazır. 8saat bekletip kesilmeye hazır hale gelen hamurumuzu dilediğimiz şekilde kesip çorbamızla servis yapıyoruz.Pul biber.limon, koruk ekşisi çorbanın içine çok yakışıyor.. Afiyet olsun... alıntı |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |