Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Masala Çayı Hakkında Bilinmeyenler!

Diyet - Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Masala Çayı Hakkında Bilinmeyenler! konusu , ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Jade

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.12.2016, 12:26   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Masala Çayı Hakkında Bilinmeyenler!

Masala Çayı Hakkında Bilinmeyenler!





Masala Çayı Malzemeler :
2 adet kabuk tarçın (Yorgunluğu azaltıcı, dolaşım ve solunum sistemlerini açık tutucu etkisi vardır, canlılık verir, ayrıca afrodizyak etkisinin bulunduğu da belirtilir)
3-4 adet kakule (Hindistan ve Çin’de oldukça popüler bir baharat olan kakule, akciğerler, böbrekler ve kalbe fayda sağlar)
4-5 adet karanfil (Çinliler tarafından çok uzun yıllardır kullanılan karanfil antiseptik özelliklere sahiptir ve ağrı kesicidir)
2-3 adet karabiber tanesi (Metabolizmayı hızlandırır ve dolaşıma fayda sağlar, ayrıca soğuk algınlığına da iyi gelir)
2-3 adet anason (Nefesi tazeler ve öksürüğe iyi gelir)
Yarım çay kaşığının yarısı kadar zencefil (Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, dolaşım sistemine fayda sağlar, iktidarsızlığa da iyi gelir)
1 çay kaşığı rezene (böbreklere iyi gelir ve bağırsaklardaki gazların dışarı atılmasına yardım eder)
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı siyah çay
İsteğe bağlı olarak bal yada 2 yemek kaşığı toz şeker
Masala Çayı Hazırlanışı :
2 adet kabuk tarçın, 3 yada 4 adet kakulenin kabuğu ve 4-5 adet karanfil havanda güzelce dövülerek toz haline getirilir.
Büyük bir demlik yada tencerenin içine 3 bardak su koyulur. Kaynayana kadar su ocakta ısıtılır.
İçine toz haline getirilen baharatlarla birlikte 3-4 adet karabiber tanesi, rezene, anason, zencefil ve siyah çay eklenir.
5-6 dakika daha kaynatıldıktan sonra 1 su bardağı süt ve isteğe bağlı olarak bal yada şeker tatlandırmak amacıyla demliğe ilave edilir.
8-10 dakika kadar daha kısık ateşte pişirilir.
Daha sonra altı kapatılarak 5-10 dakika kadar demlendirilir ve içilir.
Afiyet olsun.

Papatya beğendi.
__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 01.08.2018, 12:27   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Masala Çayı Hakkında Bilinmeyenler!

Hindistan'da çok yapılıyor, hint dizilerinde görüyorum. Tadını hep merak etmişimdir Görünüşü aynı sütlü türk kahvesine benziyormuş

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 12:17