|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Fajita Tarifi (Meksika Mutfağı) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
26.12.2012, 15:07 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Fajita Tarifi (Meksika Mutfağı) Malzemeler: 400gr dana biftek, ince şeritler halinde doğranmış (ben antrkot tercih ediyorum) 5 kırmızı biber 6-7 dolmalık biber Taze çekilmiş karabiber (biberler için) 2 çorba kaşığı zeytinyağı Marine sosu: 2 diş sarımsak 2 kaşık zeytinyağı 1,5 çay kaşığı kimyon 1,5 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı limon suyu (tercihen yeşil misket limon) Hazırlanışı: İnce şeritler halinde kesilmiş dana bifteği marine sosunda yaklaşık en az bir saat bekletin (bir gece boyunca bırakılması tavsiye ediliyor)Marine edilmiş eti tavada kendi yağında kızartın, bu arada tuzunu ekleyin.Halka doğranmışkırmızı ve yeşil biberi başka bir tavada 2 kaşık zeytinyağı, karabiber ve tuzla kızartın.Ekmeğinizin üzerine et ve biberi koyun. Fajita'nın özelliği etin neredeyse ekmeğin üzerinde bile cızırdayarak servis edilmesidir. Yani soğumadan tüketiniz. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |