|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Bliny Tarifi (Rus Mutfağı) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
26.12.2012, 15:18 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Bliny Tarifi (Rus Mutfağı) Malzemeler: 3 Çorba kaşığı Sıcak Su 15 Gram Yaş Maya 40 Gram Kara Buğday Unu 11 Çorba kaşığı Un 2 Su Bardağı Ilık Süt 2 Adet Yumurta Sarısı Yeteri kadar Tuz Yarım Çay Kaşığı Toz Şeker 100 Gram Tereyağı 1 Su Bardağı Krema 2 Adet Yumurta Akı Yeteri kadar Havyar Yeteri kadar Füme Som Balığı Yeteri kadar Ringa Balığı Fileto Hazırlanışı: Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın. Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika bekletin. Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın. Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün. Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın. Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin. Sonra hamurun içine geriye kalan kara bugday ununu katın ve 2 saat daha dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın. Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın. Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin. Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın. Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın. Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın. Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın. Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |