|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Cevizli Kimyonlu Köfte konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
09.04.2014, 21:53 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Cevizli Kimyonlu Köfte Cevizli Kimyonlu Köfte 500 gram köftelik kıyma (dana ve kuzu eti karışımı) 2 su baradğı köftelik bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 adet büyük boy soğan 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 1 çorba kaşığı toz nane 6 diş dövülmüş sarmısak 1 çorba kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı tuz Cevizli Kimyonlu Köftenin Hazırlanışı Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzeri kapalı olarak 10 dakika dinlendirin üzerine kıyma ve kıyılmış soğan ekleyip ara sıra elinizi ıslatarak harcı 5-6 dakika yoğurun Ceviz , nane , sarmısak , pulbiber kimyon ve tuz ekleyip yoğurmaya devam edin. Harçtan bezeler koparıp 1 cm kalınlıktan fazla olmayacak biçimde elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip , önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |