Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Et - Tavuk - Balık (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/)
-   -   Tepsi Oruğu (Hatay) (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/103422-tepsi-orugu-hatay.html)

Jineps 14.04.2014 03:43

Tepsi Oruğu (Hatay)
 
Tepsi Oruğu (Hatay)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler:
Köfte Malzemesi:
1 kg ince köftelik bulgur
300-400 gr yağsız kıyma
2 tane haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı biber salçası (tepeleme)
2 çay kaşığı karabiber
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı un

İç Malzemesi:
1 kg orta yağlı kıyma
4 tane kuru soğan (küçükse 5)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
1 kase doğranmış maydanoz
Tuz
İsteğe göre kıyılmış ceviz (ben sevmediğim için kullanmıyorum :))
1 çay bardağı zeytinyağı (tepsiyi yağlamak ve üzerine sürmek için)

Yapılışı:
Önce iç malzemesini hazırlayıp soğutmamız lazım. Orta yağlı kıyma ve sıvı yağ tencereye alınır. Kıyma orta ateşte suyunu salıp çekince, ufak doğranmış kuru soğan eklenir. Kısık ateşte arada karıştırarak kavrulur. Pul biber ve karabiber ilave edilir. Karıştırılıp ocaktan alınır. Doğranmış maydanoz eklenir. Soğuması için bir kenara alınır.

Köfte için ince bulgur yoğurma kabına alınır. Su ve tuz eklenip karıştırılır. 15 dakika kadar bulgurun şişmesi beklenir. Kıyma, rendelenmiş kuru soğan ve diğer tüm malzemeler karıştırılıp yoğurmaya başlanır (ben et makinasında çekiyorum miktar çok olunca yoğurmak zor geliyor :)) Köfte güzelce yoğrulup sakız gibi olunca :) hazır demektir.


Saat: 07:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.