|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Mantarlı Kuzu Güveç konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.04.2014, 03:51 | #1 (permalink) |
| Mantarlı Kuzu Güveç Mantarlı Kuzu Güveç Malzemeler: 500 gr kuzu kuşbaşı 250 gr istiridye mantarı 3-4 kaşık sıvı yağ 1 dolmalık biber 2 kuru soğan 2 diş sarımsak 2 domates (büyükse 1 tane) 1 tatlı kaşığı toz biber Tereyağı Kaşar peyniri Yapılışı: Kuşbaşı et üzerine sıvı yağ ilave edilerek ocağa alınır. Kaynayınca ocak kısılır. Et suyunu çekene kadar pişirilir. Pişip pişmediği kontrol edilir (et çok sertse biraz sıcak su ilavesiyle az daha pişirebilirsiniz ) Soğanlar piyazlık doğranır, etin üzerine eklenir. Kısık ateşte kavrulur. Sarımsaklar ikiye üçe bölünür, eklenir. Mantarlar ve biberler iri parçalar halinde doğranır ve tencereye alınır. 1-2 dakika kavrulur. Üzerine kabuğu soyulup doğranan domatesler eklenir (ben yazın yaptığım konserveden ufak bir kase kullandım) Tuz ve toz biber eklenir, karıştırılır ( ateşte 1-2 dakika çevirmeniz yeterli) . Güveçlere paylaştırılır. Güveç kaplarının üzerine isteğe göre tereyağı eklenir ve fırına alınır. Domatesin suyunu çekip üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp üzerlerine birer parça kaşar dilimi koyulur. Tekrar fırına verilir. Peynirler eriyip, hafif kızarınca çıkarılıp sıcak servis yapılır.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
20.07.2014, 17:50 | #2 (permalink) |
| Cevap: Mantarlı Kuzu Güveç Leziz bir görüntü..çok fazla kalabalık bir malzeme yumağı yok ama yapımı hüner gerektirebilir elbette. Teşekkürler paylaşım için
__________________ ''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek'' |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |