Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Dil Balığı Köftesi Nasıl Yapılır?

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Dil Balığı Köftesi Nasıl Yapılır? konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.01.2013, 21:32   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dil Balığı Köftesi Nasıl Yapılır?



Dil Balığı Köftesi Malzemeleri:

* 450 g dilbalığı filetoları, derisi sıyrılmış ve iri parçalar halinde kesilmiş
* 4 adet yumurta beyazı
* 2,5 bardak yoğun krema
* Tuz, çekilmiş beyazbiber ve rendelenmiş muskat
Sos için;
* 1 küçük arpacık soğanı, ince doğranmış
* 4 yemek kaşığı sek vermut
* Yarım bardak balık suyu
* 150 ml yoğun krema
* 50 g soğuk tereyağı, minik küpler halinde kesilmiş
* Kıyılmış taze maydanoz, süsleme için
Dil Balığı Köftesi Yapılışı:

* Dilbalığı dilimlerini, kılçıklarını kontrol ettikten sonra blender’a veya robota alın. Bolca bir tutam tuz ve çekilmiş biber serpin. Robot çalışırken, yumurta beyazlarını teker teker ilave edip yumuşak bir püre kıvamını alana kadar çekin. Püreyi, bir kasenin üzerine yerleştirdiğiniz metal bir elekten bastırarak geçirin. Püre kasesini daha geniş bir kasenin üzerine alıp ufalanmış buzlar veya buz küpleriyle çevreleyin.

* Kremayı iyice yoğunlaşana kadar çırpın, ama sertleşmesine izin vermeyin. Kremayı, balık püresine, her kaşığı iyice yedirdiğinize dikkat ederek, azar azar ilave edin. Tuz, biber ve rendelenmiş muskatı serpin. Pürenin bulunduğu kasenin üzerini örtüp buzla çevrelenmiş kaseyle birlikte buzdolabına alın ve birkaç saat bekletin.

* Sosu hazırlamak için arpacık soğanı, vermut ve balık suyunu bir tencerede karıştırın. Kaynama noktasına getirip sıvının yarısı buharlaşana kadar pişirin. Kremayı ilave edip sos hafif bir krema kıvamı alana kadar kaynatın. Süzüp yeniden tencereye alın ve tereyağı küplerini teker teker ekleyerek, iyice çırpın. Tuz, biber serpip, -kaynatmadan- sıcak bekletin.

* Geniş, sığ bir tenceredeki hafifçe tuzlu suyu kaynama noktasına getirip, suyun yüzeyi hafifçe titreşecek şekilde ateşi kısın. Sıcak suya daldırdığınız iki yemek kaşığıyla balık püresine oval bir şekil verin. Yuvarladığınız her köfteyi kaynayan suya atın.

* Köfteleri bölümler halinde, dokunduğunuzda diriliklerini muhafaza edene kadar, 8-10 dakika pişirin, içleri hafifçe yumuşak kalmalıdır. Pişen köfteleri kevgirle tencereden alıp kağıt havluda yağını süzün ve sıcak bekletin. Köfteleri ısıtılmış tabaklara aktarın. Üzerlerine sosu ekleyip maydanozla süsleyerek servis edin.

ipucu:Köfteleri kaynar suda dağılmamaları için kısık ateşte pişirin.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 17:06