|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Dil Balığı Köftesi Nasıl Yapılır? konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.01.2013, 21:32 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Dil Balığı Köftesi Nasıl Yapılır? Dil Balığı Köftesi Malzemeleri: * 450 g dilbalığı filetoları, derisi sıyrılmış ve iri parçalar halinde kesilmiş * 4 adet yumurta beyazı * 2,5 bardak yoğun krema * Tuz, çekilmiş beyazbiber ve rendelenmiş muskat Sos için; * 1 küçük arpacık soğanı, ince doğranmış * 4 yemek kaşığı sek vermut * Yarım bardak balık suyu * 150 ml yoğun krema * 50 g soğuk tereyağı, minik küpler halinde kesilmiş * Kıyılmış taze maydanoz, süsleme için Dil Balığı Köftesi Yapılışı: * Dilbalığı dilimlerini, kılçıklarını kontrol ettikten sonra blender’a veya robota alın. Bolca bir tutam tuz ve çekilmiş biber serpin. Robot çalışırken, yumurta beyazlarını teker teker ilave edip yumuşak bir püre kıvamını alana kadar çekin. Püreyi, bir kasenin üzerine yerleştirdiğiniz metal bir elekten bastırarak geçirin. Püre kasesini daha geniş bir kasenin üzerine alıp ufalanmış buzlar veya buz küpleriyle çevreleyin. * Kremayı iyice yoğunlaşana kadar çırpın, ama sertleşmesine izin vermeyin. Kremayı, balık püresine, her kaşığı iyice yedirdiğinize dikkat ederek, azar azar ilave edin. Tuz, biber ve rendelenmiş muskatı serpin. Pürenin bulunduğu kasenin üzerini örtüp buzla çevrelenmiş kaseyle birlikte buzdolabına alın ve birkaç saat bekletin. * Sosu hazırlamak için arpacık soğanı, vermut ve balık suyunu bir tencerede karıştırın. Kaynama noktasına getirip sıvının yarısı buharlaşana kadar pişirin. Kremayı ilave edip sos hafif bir krema kıvamı alana kadar kaynatın. Süzüp yeniden tencereye alın ve tereyağı küplerini teker teker ekleyerek, iyice çırpın. Tuz, biber serpip, -kaynatmadan- sıcak bekletin. * Geniş, sığ bir tenceredeki hafifçe tuzlu suyu kaynama noktasına getirip, suyun yüzeyi hafifçe titreşecek şekilde ateşi kısın. Sıcak suya daldırdığınız iki yemek kaşığıyla balık püresine oval bir şekil verin. Yuvarladığınız her köfteyi kaynayan suya atın. * Köfteleri bölümler halinde, dokunduğunuzda diriliklerini muhafaza edene kadar, 8-10 dakika pişirin, içleri hafifçe yumuşak kalmalıdır. Pişen köfteleri kevgirle tencereden alıp kağıt havluda yağını süzün ve sıcak bekletin. Köfteleri ısıtılmış tabaklara aktarın. Üzerlerine sosu ekleyip maydanozla süsleyerek servis edin. ipucu:Köfteleri kaynar suda dağılmamaları için kısık ateşte pişirin. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |