Ton Balıklı Sushi Ton Balıklı Sushi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler: * 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi * 1 yemek kaşığı toz şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * Japon soya sosu veya soya sosu * Wasabi * 300 gr taze ton balığı * 2 su bardağı yuvarlak pirinç * 4 su bardağı su Hazırlanması: * Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. Ardından verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 4-5 dakika daha pişirin. * aha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Suyunu süzün. * Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın. * Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin. Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün. * Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın. * Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın. Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın. * Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapabilirsiniz. |
Saat: 10:32 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.