Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   İyi ruhlara yoga (https://www.forumaski.com/genel-saglik/71234-iyi-ruhlara-yoga.html)

Jade 01.12.2013 12:06

İyi ruhlara yoga
 
İyi ruhlara yoga


Sibel ERAY

Gündelik sorunların dayanılmaz bir hale geldiği anlarda beynimizi ve vücudumuzu rahatlatacak çareler imdadımıza yetişiyor. Yoga da bunlardan biri. Binlerce yıl öncesinde Hindistan'da ruhsal ve fiziksel sorunlara çare olarak doğan "yoga" her yaştan ve her kesimden insan tarafından rağbet görüyor. Zihninizi boşaltmak ve vücudunuzu rahatlatmak istiyorsanız yoga yapmayı deneyin.
Son zamanlarda yoga adını her yerde duyuyoruz.
Fakat tam olarak ne olduğuyla ilgili pek bir bilgimiz olduğu söylenemez. Peki nedir yoga? Yoganın kökleri bundan binlerce yıl öncesinin Hindistan'ına dayanıyor. Yoga, çelişkisiz bir şekilde kainatın enerjisiyle uyum içinde yaşamak ve içinde bulunmak istediğiniz konum olarak tanımlanıyor. Amacı ise zihni istek, red ve egodan kaynaklanan bir takım dalgalanmalardan arındırmak.
Nefes düzeni esas
Yoga fiziksel hareketlerle birlikte nefes almayı düzene sokmayı içeriyor. Konsantrasyon ve nefes eşliğinde yapıldığında fiziksel yoga hareketleri zihni arındırmak için bir araç oluyor. Günümüzde yoga felsefesi oldukça fazla insan tarafından takip ediliyor. Sayıları giderek artan yoga merkezleri yoga öğretmenleri eşliğinde insanlara öğretiliyor. Yoga Şala yoga merkezi öğretmeni Zeynep Aksoy, yogayı bir egzersiz olarak görmenin yanlış olduğunu söylüyor. Yoganın 4 değişik şeyden; hareket, nefes, odak noktası ve vücuttaki bir takım kilitlerden ibaret olduğunu söyleyen Aksoy, yogada önemli olan şeyin kendi nefesini tanımak olduğunu söylüyor. Yoganın da türleri var. Yoga Şala'da uygulanan türü Ashtanga Yoga. Hareket, nefes, odak noktası ve vücuttaki kilit noktalarını aynı anda kontrol altına almayı içeriyor.
Kişiye özel sonuç
Yoganın yararları kişiye göre değişiyor. Yoga yapan insanların öncelikle rahatlamayı amaçladıklarını söyleyen Zeynep Aksoy, aynı zamanda fiziksel, zihinsel ve dinsel yönden de rahatlama sağlandığını ve ilk dersten itibaren sonuç alınmaya başlandığını belirtiyor. Türkiye'de yogaya büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Aksoy, insanların ihtiyaç duydukları bir şeyi keşfettiklerini belirtiyor ve bunun bir moda olmadığını, kısa bir süre sonra herkesin yogaya başlayacağını sözlerine ekliyor.

Yoga tekerleği
Karma Yoga: Yardıma adamak
Bhakti: İbadet
Hatha: Fiziksel rahatlama
Jnama: Bilgi
** Bütün bu türler hep aynı sonucu, rahatlamayı amaçlıyor.


Saat: 10:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.