|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Çiftlik Evi Ekmeği konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 18:45 | #1 (permalink) |
| Çiftlik Evi Ekmeği Çiftlik Evi Ekmeği Malzemeler: * 420 ml (1 + 3/4 su bardağı) ılık su * 600gram (5 + 1/4 su bardağı) un * 10ml (2 çay kaşığı) toz şeker * 25gram (2 yemek kaşığı) tereyağı * 75gram (3/4 su bardağı) tam buğday unu; ben kepekli un kullandım * 30ml (2 yemek kaşığı) süt tozu * 10ml (2 çay kaşığı) tuz * 7,5ml (1+ 1/2 çay kaşığı) instant maya Hazırlanması: * Ilık suyu ekmek makinesinin haznesine dökün. * Unları suyun üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. Süt tozu ekleyin. Tuz, şeker ve yağı kabın farklı kenarlarına yerleştirin. * Unun ortasını hafifçe açarak (suya ulaşmayacak kadar) mayayı dökün. * Makineyi 1 numaralı ayarda 3 saat pişecek şekilde ayarlayın. * Pişme süresinin başlamasına 10 dakika kala (toplam sürenin bitimine 1 saat + 10 dakika kala) makinenin kapağını açın. * Ekmeğin üzerine fırçayla su sürüp biraz un serpin. * Keskin bir bıçakla diklemesine ekmeğe bastırın. * Program bitince kabı makineden çıkartın. * 10 dakika sonra ekmeği kaptan çıkarıp telin üzerinde soğutun.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |