Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Kaportadaki Göçük Nasıl Düzeltilir? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/156420-kaportadaki-gocuk-nasil-duzeltilir.html)

DeRDeST 05.06.2015 18:26

Kaportadaki Göçük Nasıl Düzeltilir?
 
Kaportadaki Göçük Nasıl Düzeltilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Araç sahibi olup da küçük kazalarla karşılaşmayan insan sayısı oldukça azdır. Çoğunlukla ufak temaslarla oluşan göçükleri düzeltip aracı eski haline geri getirmek çok da zor değildir.

Kazanın şiddetine göre kaportada değişik büyüklüklerde göçükler oluşabilir. Kazalardan sonra göçükleri düzeltmenin en sağlıklı yolu güvendiğimiz, işini iyi yapan bir kaportacının yolunu tutmaktır. Eğer yer ve zaman olarak böyle bir şansımız yoksa işimizi kendimiz de çözebiliriz.

Çamurluklar, kaput ve bagaj gibi elimizin ulaşabildiği yerleri doğrultmak çok daha kolaydır. Bu elle ulaşılabilen yerlerin düzeltilmesi için ortalama bir ısı kaynağı bize yardımcı olacaktır. Kaportaya zarar vermeden en kısa yoldan ısıya ulaşmak için bir piknik tüpü ve şaloma yeterlidir. Kaynak işleminde, metalleri keserken ya da eritirken kullanılan ve alev püskürten araca şaloma denir. Piknik tüpünden aldığı gazı orantılı bir şekilde dışarıya veren şalomanın ayarını düşük tutarak aracın boyasına da zarar vermemiş oluruz.

Gelelim doğrultma işlemine. Şalomayı kaportaya direkt temas ettirmeden uzaktan hafiçe çökmüş bölgeye ısı verip orayı yumuşatırız. Bu işlemi yapmadan önce göçük bölgede kalan boya izlerini ve lekeleri güzelce temizlemekte fayda vardır. Isıtma işlemini sürdürürken bir yandan da elimizle göçük bölgenin iç tarafından kuvvet uygularız. Isı etkisiyle yumuşayan kaporta kıvama geldiği zaman içerden uygulanan kuvvetle birlikte eski haline gelir.

Şaloma, ısı vermek için en etkili yöntem gibi gözükse de aracın boyasına zarar verme riskinden dolayı daha masum başka bir yöntem de vardır. Bu yöntem de güçlü bir saç kurutma makinesi veya sıcak üfleyen fan kullanılmasıdır. Yine kaportayı ısıttıktan sonra elimizle içeriden ittirerek kaportayı eski haline getirmek mümkün.

Aslında araçta elimizin ulaşamadığı bölge yok diyebiliriz ama tavan ve kapılar gibi bölgeler için içten söküm işlemi uygulandıktan sonra bu düzeltme yöntemleri kullanılabilir. Bu saydığımız yöntemler boyaya en az zarar veren ya da hiç zarar vermeyen yöntemlerdir.

Bir diğer yöntem ise çekme yöntemidir. Göçük bölgeye kuvvetli yapıştırıcı yardımıyla metaller yapıştırılır ve ısılı ya da ısısız kaporta düzeltilir. Bu yöntem boyaya ciddi zarar verdiği için kaportacılar düzeltmeden sonra boyama yapacaklarsa çekme yöntemini kullanırlar.


Saat: 08:24

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.