|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.10.2012, 14:25 | #1 (permalink) |
| Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 600x445 and weights 42KB. Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler ; 1 adet küçük boy tavuk(1,250 kg kadar) 3 su bardağı pirinç(500gr) 4,5 su bardağı tavuk suyu Yarım paket margarin Tuz, karabiber Hamuru için 3 adet yumurta 1,5 kahve fincanı sıvıyağ 1,5 kahve fincanı yoğurt Aldığı kadar un, tuz 1 su bardağı badem Yapılışı Tavuğu, 1 adet dörde bölünmüş soğanla haşlayın.Margarini eritin, pirinci 5 dk kavurun, tavuk suyuyla pilavı kısık ateşte pişirin.Tuzunu, karabiberini ekleyin.Pişen tavuğu parça parça koparıp didikleyip pilava ekleyin. Hamurun aldığı kadar unla yoğurun. Biri büyük biri küçük iki bezeye ayırın.Merdaneyle yuvarlak şekilde açın. Yapacağımız tepsiyi bolca margarinle yağlayın. Üzerine sıcak suda bekletilmiş kabukları soyulmuş bademleri dizin.Bademlerden pilavın içersinede minik doğrayıp ekleyebilirsiniz. Bademlerin üzerine hamuru düzgün bir şekilde yerleştirin.İçerisine pişirdiğimiz pilavı ekleyip, üzerinede diğer hamur parçasını düzgünce yerleştirin. Önceden ısınmış fırında 200 derecede pişirin. 2 çorba kaşığı margarin
__________________ Herkes herkesi sevmesin, gerek yok. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |