Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Vücut Boyama Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/156232-vucut-boyama-nasil-yapilir.html)

DeRDeST 04.06.2015 20:13

Vücut Boyama Nasıl Yapılır?
 
Vücut Boyama Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Vücut boyama İngilizce adıyla body painting, ilkel kavimlerden günümüze dek gelen bir vücut süsleme sanatıdır. Yüzyıllar önce kızılderili ve yerli kavimler tarafından hayvan ve düşmanları kendilerinden uzaklaştırmak ve savunmaya yardımcı bir araç olarak kullanılan bu yöntem geçtiğimiz yüzyılda yeni bir eğilim olarak performans ve sahne sanatlarında kulanılmak üzere tekrar ortaya çıkmıştır. Sanatçıların tıpkı resim ve heykelde olduğu gibi bir mesaj verme güdüsüyle gerçekleştirdikleri bu sanat akımında vücut doğal boyalarla tablo gibi boyanır. Çizilen figürler sanatçının vermek istediği anlam, duygu ve mesaja göre değişiklik göstermektedir.

Günümüzde sokak sanatçılarının turistlerin ilgisini çekmek için başvuruduğu hareketsiz performanslara vücut boyama da eşlik eder. Vücut boyama sık sık dövme ile karşılaştırılsa da dövme yaptırmakla arasında ciddi farklar vardır. Her şeyden önce vücut boyama dövmenin aksine geçici bir uygulamadır ve fırça yardımıyla uygulanır. Kalıcılık süresi kullanılan boyanın türüne göre birkaç saatten birkaç haftaya kadar uzayabilir. Kalıcılık süresi uzun olan boyalara bir nevi geçici dövme de denebilir. Vücut boyama dövmeye oranla çok daha zahmetsiz ve kolay yapılan bir uygulamadır.

Seçilen boya tipi vücut boyamada en önemli konudur. Boyanın saatlerce cillte kalacağı göz önünde bulundurulursa cilde zarar vermeyecek, doğal ve zararlı katkı maddesi içermeyen boyalar seçmek yerinde olacaktır. Suyla kolayca çıkabilen türde boyalar seçmek hem cildin nefes almasına hem de silerken boyaların cilde fazla zarar vermeden kolayca çıkmasına olanak sağlar. Ucuz ve içinde katkı maddesi bulunduran boyalar seçmek cilt alerjisine davetiye çıkarır. Vücut boyası uygulandıktan sonra bir süre beklenmeli, ciltte herhangi bir reaksiyon gösterip göstermediğine bakılmalıdır. Ciltte herhangi bir yanma ve kaşınma hissedildiği taktirde boya hemen vücuttan çıkarılmalı, bölge suyla temizlenmeli ve uzman bir hekime başvurulmalıdır. Aksi takdirde boyalar cillte kalıcı leke ve yaraların oluşmasına zemin hazırlayabilir. Vücut boyası seçerken hijyen ve cilt sağlığının en önemli kriterler olduğu unutulmadan seçim yapmak istenmeyen durumların önüne geçmiş olacaktır.


Saat: 04:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.