Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Ombre Saç Kimlere Yakışır? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/160109-ombre-sac-kimlere-yakisir.html)

DeRDeST 13.07.2015 03:34

Ombre Saç Kimlere Yakışır?
 
Ombre Saç Kimlere Yakışır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Son zamanların en natürel saç renklerinden biri de ombre olmaktadır. Doğal duruşundan ötürü özellikle tercih edilen ombre saç tonları krepe balyajı andıran bir saç boyası işlemidir. Saçların uçlarına doğru rengin giderek açıldığı ombreler genellikle doğal kumral ve sarı tonlarından oluşmaktadır. Fakat küllü sarı ve küllü kumral tonları da son dönemde ombrelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Sahip olduğu mevcut doğal görünümü dolayısıyla ombre hemen hemen herkese yakışmaktadır. Yine de ombrenin kime, nasıl yakışabileceği hakkında detayların bilinmesi gerekecektir.

Doğallığı herkes sever ve doğal görünüm herkese yakışır. Ombre saç rengi de bu natürelliği taşıdığı için çoğu kadında mükemmel bir duruş sergiler. Burada sadece renk geçişlerinde istenilen özenin gösterilmesi ve de tonun kişinin ten rengine yakışması yeterli olacaktır. Örneğin, çok fazla koyu tende birine küllü sarıdan bir ombre yakışmayabilir. Ombre renginin kişinin ten rengi, saç yapısı ve göz rengine uyum sağlaması bu doğal uygulamayı olduğundan daha natürel kılacaktır. Sarışın beyaz tenli kadınlar için uygulanacak olan ombrenin sarı tonlarında veya küllü kumral ya da küllü sarı tonlarında olması tercih edilir. Koyu sarı tonlarında dipler başlayabilir ve uçlarına doğru daha açık sarılar atılabilir. Beyaz tenli bir kadına oldukça doğal ve güzel bir görünüm kazandıracaktır. Esmer ya da bronz ten rengine sahip kadınların ise daha ziyade kumral tonlarda ombre kullanması önerilir. Koyu kumraldan açık kumrala doğru açılan ombreler esmer bayanlara daha açık ve canlı bir görünüm kazandıracaktır. Güneş ile bronzlaşan kadınlar için doğal sarılar da uyumlu olabilir. Fakat bunun makyaj ile renklendirilmesi ve de parıltılı aksesuarlar ile canlı tutulması gerekmektedir. Böylece daha çarpıcı ve etkili bir görünüm sağlanacaktır.

Ombre saç uygulaması profesyonel bir şekilde yapıldığı sürece herkese yakışacaktır. Taban saç rengine çok zıt bir renk seçilmeden uyumlu bir renk alternatifi tercih edilerek açık tonlara doğru inilmesi gerekmektedir. Bu da ancak profesyonel ellerde mümkündür. Bu yüzden evde yapılmaya çalışılması asla önerilmez.


Saat: 02:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.