Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Göz kalemi nasıl sürülür ? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/28978-goz-kalemi-nasil-surulur.html)

Jaqen 28.03.2013 20:44

Göz kalemi nasıl sürülür ?
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Göz kalemi sürmenin püf noktaları
Göz kalemi nasıl sürülür ? Yoksa bazen zor geldiği için sürmeyi tercih etmez misiniz? Peki acaba profesyonel makyözler nasıl yapıyorlar? İşte size göz kalemi sürmenin püf noktaları:
* Göz kapağının üst kısmına sürmek için, kalemi kullanmadığınız elinizle göz kapağınızı gerin ve sonrasında kalemi tuttuğunuz elinizle uygulayın. Böylece gerginleşen göz kapağına kalemi sürmeniz daha kolay olacağı gibi gergin ciltte daha düzgün bir çizgi yapmış olursunuz. Belki ilk sürüşünüzde güzel olmayan çizgiler, birkaç denemeden sonra elinizin de alışmasıyla daha düzelecektir.
* Eğer mekanik, içinden çıkan yumuşak göz kalemlerinden kullanıyorsanız diğerlerine göre daha şanslısınız çünkü bu tip kalemleri kullanmak daha kolaydır.
* Uzun bir çizgi halinde kalemi çekmeye çalışmaktansa, küçük ve yavaş hareketlerle kalemi sürmeyi denemelisiniz.
* İşlemi uygularken gözünüzü hafifçe açın. Gözleriniz irice açılmış ve sürekli aynaya bakmak gözlerinizi rahatsız edebilir. O yüzden gözlerinizi zorlamadan hafifçe açarak göz kaleminizi sürmelisiniz. Ayrıca bu esnada kirpiklerinize daha yakın sürebilirsiniz.
* Eğer sıvı eyelinerlar yerine kalem şeklinde olanları kullanıyorsanız, sürdükten sonra bir pamuk yardımıyla hafifçe yayarak gözünüze bir derinlik kazandırabilirsiniz. Böylece çizginin yamuk olması gibi bir ihtimal için de üzülmenize gerek kalmayacaktır.
* Göz kalemini alt göz kapağınızın yarısından başlayarak uygularsanız, gözünüzü daha yuvarlak ve daha belirgin göstermiş olursunuz.


Alintidir.

Jaqen 28.03.2013 20:50

Cevap: Göz kalemi nasıl sürülür ?
 
Bukadr belirgin olmasını istesem sürmekte ne var önemli olan abartıya gitmeden özenle sürmek.


Saat: 05:55

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.