|
Salatalar kategorisinde açılmış olan Pakora (Penjabi Cipsi) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
08.07.2015, 14:02 | #1 (permalink) |
| Pakora (Penjabi Cipsi) Pakora (Penjabi Cipsi) Pakora Yarım baş karnabahar 1 baş kuru soğan 250 gram ıspanak Nohut unu Tuz, karabiber, çekilmiş kişmiş, zerdeçal, kırmızı acıbiber Su Kızartmak için; Sıvı yağ Dip sos; Süzme yoğurt Kuru ya da taze nane 1 küçük salatalık 1 küçük diş sarımsak Pakora Bu sene “boliwood”u keşfedince Hint kültürü dikkatımizi çeker oldu. Öylesine çeşitli baharatlar, öylesine egzotik tatları var ki, ister istemez deneylere sürüklüyor insanı. Elbette her deney neticesi memnun olmuyorsunuz. “ingliş vingiliş” filmini izleyenler “ladoo” yu hatırlayacaklar. Bir vesile ile tadına bakmak nasip olmuştu ve tam bir hayal kırıklığıydı. Ama “pakora” hiç öyle değil. Deneyenler bana hak verir mi bilmem ama bana biraz mücveri andırdı ama inanılmaz çıtır çıtır bir lezzet. Üstelik içinde un da yok, nohut unu var. Eminim internette kısa bir araştırma yaparak nohut ununu yapmanın yolunu da bulur sizin gibi hamarat takipçiler. Ben şanslıyım çünkü yakınlardaki bir markette nohut ununu bulabildim. Neyse uzattım yeterince tarife geçiyorum. Karnıbaharı geleneksel olmayan bir şekilde küp küp doğrayıp genişçe bir yoğurma kabına alalım. Soğanı da piyazlık doğrayıp üstüne alalım. Ispanakları da fazla incelemeden kalın kalın doğrayıp baharatlarımızla harmanlayalım. Baharatları tamamen damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben başlangıç olarak birer tarlı kaşığı kadar koydum ama bence biraz daha acı olabilirdi, kişnişi daha fazla olabilirdi. Dediğim gibi tamamen kişisel tercih! Harmanladığımız karışıma nohut unundan da 7-8 tepeleme yemek kaşığı kadar ekleyip karıştıralım. Bu aşamada belirtmeliyim ki unun miktarı tamamem göz kararı. Üzerine iki çay bardağı kadar su ekleyip karışım yapışkanlaşana kadar harmanlayalım. Bildiğiniz çamur kıvamında oluyor karışı. “bknz resimler” İyice kızdırdığımız sıvı yağda renkleri dönene kadar kızartalım. Yağ ne kadar kızgın olursa pakoralar o kadar az yağ çekerler. Kağıt havluya aldığımız cipslerimiz azıcık soğurken dip sosu, malzemeleri karıştırarak yapalım.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |