Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Öncelikle herkese merhaba :) Sevgili okurlarım ve okuyacak olanlarım, kendime has yemek ve tatlı tariflerimi burada sizlerle paylaşacağım. Kendime has dediysem var olan yemek ve tatlı tarifleri ile karşınızda olacağım (cey) Kendime has sözcüğü o tarif üzerinde yapacağım küçük süprizler ve yenilikler için kullanılmış olan bir terimdir. Yaptığım tarifler hakkında veya yemek konuları hakkında dilediğiniz soruları sorabilir ve cevaplarınızı mevcut zaman içerisinde alabilirsiniz. Sizlere bu sorular hakkında elimden geldiğince yardımcı olacağım :gull: Sevgiler .. |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Immmm süper bi konu olmuşşşş (cey) Takibimdesin kırmızı24 |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Şimdiden canım çekti @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özel tarfiler de alabilmemiz mümkn mü ? :) |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Benim severek takip edeceğim bir sayfa :D |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Evet sevgili okurlar; hiç zaman kaybetmeden, memleketimin yöresine ait yani Sivas yöresine ait hamurişi tarifini sizlere sunacağım. Hem memleketimin o güzel tadını özlediğimden dolayı hemde sizlere sunmak adına bu hamurişini bu akşam yapmış bulundum :gulumse: Genel olarak Anadolu yemeğidir kabul ediyorum, bizde aslımızı hiç bir zaman inkar etmiyoruz. Birçok yörede buna benzer hatta tıpa tıp aynı, fakat üzeri için ayran değil de yoğurt şeklinde yapıp veyahut isminden bir iki harf değiştirip ''Efenim buda bizim yöremizin yemeği'' diyebiliyorlar :cikcik: Sadece buna kızıyorum. Asıl tarifi Sivas yöresine ait olup, türkçede ''Babiko'' kürtçede ise ''Glora Sir'' deniyor :) Tarifi çok kolaydır, yaşadığınız yerde yörenize ait ''tereyağ, yoğurt, un ve tuz'' gibi ürünleri bulamıyor olabilirsiniz, bu çok normal. Her ne olursa olsun bu lezzetlere erişmenize engel olamayacaktır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Babiko Tarifi Malzemeler; Tuz Su Alabildiği kadar un 2 diş sarımsak Yoğurt Tereyağ Hazırlanışı; İlk öncelikle alabildiği kadar un, tuz ve su ile hamurumuzu yapıyoruz. Önceden yağlamış olduğumuz tepsimize hamuru yayarak koyup fırınlıyoruz. Üstü ve altı aynı derecede sertleşip pişene kadar fırında kalıyor. Piştikten sonra küp şeklinde elinizle doğruyorsunuz, tabi biraz soğuması gerekiyor :) parçalayıp tabağa koyuyoruz. Üzeri için ayran hazırlamanız gerekiyor, tuz ve 2 diş sarımsağı dövüyoruz iyice ezdikten sonra hazırladığımız ayran ile özdeşleştiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz sarımsaklı ayranımızı, üzerine döküyoruz. Son olarak tereyağımızı tavada eritip üzerine döküyoruz. Afiyet olsun :) |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Vay çok güzeleve basite benziyor yapılabilir bir tarif eline ve elelrine sağlık senin :) |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Ellerine sağlık, takip edilesi bir konu :) |
Saat: 05:29 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.